pcguru-ajanlott2590x150.jpg

Az elmúlt hónapokban a Genesis rengeteg gamer perifériáját bemutattuk már nektek, de a cégnek hála újabb és újabb termékeket tudunk letesztelni. Most éppen egy gamer hangfalat. Egy játék/film nemcsak a látványról szól, ezek mellett nagyon fontos, hogy a szereplőket ki szólaltatja meg, milyen a zenéje, milyenek a hanghatások: ezek élvezetéhez kell egy jó soundbar vagy egy minőségi hangfal. Lássuk, hogy a Genesis mit kínál a Helium 300 BT ARGB termékével!

Nos, meglehetősen sokat. A gyártótól megszokott fekete/vörös doboz rejti a hangfalt és annak tartozékait. A külső papírborítást egyben le lehet húzni, ez alatt van a hangfalat rejtő a doboz, amely nagyon jól fest, hiszen a gyártó kb. 20-25 fokos szögben vágta ketté, és fényes Genesis-logó nyomattal látta el. Látszik a tudatos igényességre való törekvés, ezt bizonyítja az is, hogy a hangfalak egyenként vannak becsomagolva, ezek közé pedig szintén külön a vezetékeket és a használati utasítást rejtő nejlont tették a mérnökök.

Színes egyéniség

Az összeszerelés nem vesz igénybe még öt percet sem: a két hangfalt kell egymással összecsatlakoztatni, ezután a számítógépbe, majd a hálózati csatlakozóba dugni. Ennyi. Maguk a hangfalak egyébként remekül festenek, testük fekete karbonmintás fa, csak az előlapjuk műanyag (minőségi). Ezeken helyezkedik el két (nagy és kicsi), többek között dinamikus RGB világítással ellátott fénygyűrű. Persze rögtön kérdezitek, hogy mit jelent ez a többek között? Mindjárt elmondjuk!

Hát azt, hogy többfajta világítási mód közül lehet választani, azonban ehhez (kivételesen) nem árt elolvasni a használati utasítást (amit a legtöbb alkalommal senki nem teszt meg). Szóval van dinamikusan változó szivárványmód és álló szivárványmód, egyszínes világítás (melynek színét szintén változtatni lehet), hangra váltakozó színmód és kikapcsolt világítás. Ja, és egy ARGB kábellel szinkronizálni lehet a hangfalak világítását a legnépszerűbb alaplapgyártók világítási rendszereivel, avagy ez a hab a tortán (a szükséges kábel természetesen a pakk része).

Gamer hangfal, nemcsak gamer célra

Egy hangfal kinézete, színessége csak egy dolog, itt a lényeg azon van, hogyan szól. Nos, brutális az az erő, amit a mérnökök belepakoltak a Helium 300-ba. A szett nemcsak játék céljára tökéletes, de filmnézésre is. A hangfal egyik párjának oldalán külön állítható a hangerő és a basszus is, maximumra tekerve pedig olyan hangorkán árasztotta el a szobát, hogy a Bohém rapszódia „Live Aid” jelenetét még a 10 emeletes panel lépcsőházában is lehetett hallani.

A játékokban, filmekben, sorozatokban rengeteg hangeffekt és persze beszéd van, és a Helium 300 itt sem hibádzik. A Snyder-vágás pont ilyen: a beszéd tiszta, természetes maradt, még legnagyobb hangerőn is, miközben az effektek nyújtotta élvezetről sem kellett lemondani. A basszus remek, a közép és magas hangok is szépen szólnak, az pedig külön dicséretes, hogy a mérnökök a Bluetooth-on történő kapcsolódást is lehetővé tették. Sőt, van egy ECO mód is, ezt használva egy óra inaktivitás után a hangfal automatikusan minimális energia-fogyasztású állapotba helyezi magát, azonban mihelyt hangerőt kap, folytatja munkáját.

És bár ezt a hangfalat nem lehet bepakolni a Pallad 550 hátizsákba (melyről szintén pozitív benyomásokat kaptam), az biztos, hogy a Genesis Helium 300 BT ARGB bármely gamer asztal dísze lehet. Akcióban 23-24, normál áron 25-30 ezer forint között vásárolható meg, de ezért az árért egy remek dizájnnal elkészített, elképesztő hangerővel és nagy tudással rendelkező hangfal kerülhet az asztalra: nem lehet kérdéses a minősítése. Ajánlott termék ez, nemcsak gamereknek, de mozimániásoknak is.