pcguru-ajanlott2590x150.jpg

Mostanában több gamer szék is járt nálunk, főleg az SPC Gear és a Genesis felhozatalából, a két feltörekvő és minőségileg is megbízható gyártó termékei pedig sorra leptek meg minket, mind kialakítás, mind minőség terén. Ami viszont az eddigi csúcs, az több értelemben is a Genesis TRIT 500 RGB-je, amitől kicsit előítéletesen semmit sem vártam, de végül számos értelemben meglepett.

genesis-trit-500-rgb-pcguru-1.jpg

Szín-Pompás

A szék a szokottak szerint egy elég nagy és viszonylag nehéz dobozban érkezik, a kibontás és összeszerelés azonban egyszerű, mint mindig, ráadásul a megszokott elvet követi. Ami eltérés van, az néhány vezetéknek köszönhető, de ez sem hoz nagy különbségeket: a kerekek felszerelése után az ülést és a háttámlát rakjuk össze, utána jönnek a karfák, majd a teljes összepattintás, ami egy mutatós, normál, “hagyományos” gamer szék látszatát kelti.

genesis-trit-500-rgb-pcguru-2.jpg

A fekete színű, kívülről minőségi szövetborítást kapott, belül, a fémvázon, a kényelemért puha habbal kialakított szerkezet egységes kinézetét csak az egy-egy Genesis logó töri meg. A 120 kilós testsúlyig szavatolt alkalmatosság az általános igényeknek megfelelően dönthető hátra, emelhető, illetve karfáik is mozgathatók, bár utóbbiakat már oldalra nem lehet fordítani, ami a felsőbb kategóriában már alapvető szokott lenni. Márpedig a TRIT 500 RGB valahol a felsőbb kategóriát jelképezi, amit nemcsak az anyagminőség biztosít, hanem az az extra funkció is, ami miatt a test egy-egy pontján vezetékek lettek elrejtve, és ami miatt a névbe is belekerült az RGB szócska.

genesis-trit-500-rgb-pcguru-3.jpg

Merthogy, ha a széket jól raktuk, majd jól is kötöttük össze, a legvégén, az ülés alatt kapunk egy USB-s csatlakozót, amit bárhova bedughatunk, ha onnan kellő energiát kap az eszköz, és voilá, a TRIT 500 RGB máris a karácsonyfa minden színében pompázva világít. Az addig fekete székszélek és sávok életre kelnek, és a dobozban lévő kis távirányítóval akár egy állandó színre is állíthatók, de pulzáló, mozgó fénycsíkokra és változó színekre is belőhetők, amiknek a fényereje is megszabható. És mondanám, hogy nagy hátránya az eszköznek, hogy az a bizonyos USB-s kábel elég rövid, ezért helyhez vagyunk kötve, de az ülés aljába sem véletlenül került az a zseb, ami csak akkor észrevehető, ha a szék alját is meglessük: ide egy powerbanket helyezve már semmi sem akadályozhatja meg a felhasználót a szabad mozgásban és abban, hogy élő fényforrásként vigye egy szivárvány összes színét az éjszakai szoba sötétjébe.

genesis-trit-500-rgb-pcguru-4.jpg

Valamit valamiért?

Bár azt gondolom, hogy nem attól lesz valami gamer, mert világít és RGB, de szilárd véleményem ellenére is leesett az állam, mikor azt láttam, hogyan kel életre egy pillanat leforgása alatt az általam összeállított gamer szék. Persze, a kényelemhez és a komforthoz egyáltalán nem szükséges a színáradat, ráadásul inkább csak a külvilágnak látványos a dolog, mert benne ülve a lábunk mellett látni némi színorgiát, de ha valaki az RGB megszállottja, esetleg szimplán nem zavarja a dolog, akkor a Genesis széke egy igazán különleges darab az általunk eddig tesztelt felhozatalban. A TRIT 500 RGB már 100 000 forint körül beszerezhető, miközben az átlag jó kategóriának számít, és kompromisszumot a fényekért cserébe nem sokat kell hozni. Az anyagminőség ugyanis megvan, ahogy a masszív és mégis ergonómikus, kellemesen kényelmes test is, egyedül csak a szabadon állítható karfák mozgatása hiányzott, ám ezzel is együtt lehet élni.