pcguru-ajanlott2590x150.jpg

Nem először foglalkozunk gamer székekkel, ami egy egyre trendibb kiegészítő a játékosok számára, legalábbis a fokozatosan telítődő piac ezt mutatja. Érdekes módon azonban megvannak a jól bejáratott márkák, amik általában szóba kerülnek, ha éppen ülőalkalmatosságra vágynánk, így nehéz beférkőzni a legnagyobb ászok közé. A Genesis az elmúlt hetekben kifejezetten kellemes meglepetéseket okozott, ráadásul úgy, hogy korábban nem is nagyon foglalkoztunk a gyártó termékeivel, így kimondottan kíváncsivá váltam, hogy megéri-e a lassan 5 éves Nitro Concepts C80-asomat lecseréni erre a kategóriára. 

genesis-nitro-950-pcguru-1.jpg

Keleti kényelem

Kezdjük az érkezéssel, összeszereléssel és az általános infókkal. Maga a szék egy jó nagy dobozban érkezik, természetesen különálló elemek képében, amihez kapunk egy jó kis szerelési útmutatót. Mivel sem a kézügyességemről, sem a szerelési technikámról nem vagyok híres, így összességében az már kifejezetten sikersztorinak mondható, hogy a Nitro 950-et nagyjából 1 óra alatt össze tudtam rakni, méghozzá úgy, hogy működőképes minden része, emellett egy olyan gyári szerelési eltérést is javítottam, ami miatt az ülő részét első körben nem tudtam a helyére illeszteni (a csavarnak nem volt elég hely, de ezt egy másik csavarozott rész minimális átállítása 5 perc alatt megoldotta). A szék tehát gyorsan és egyszerűen összepattintható, utána pedig soha nem is fogjuk szétszedni.

genesis-nitro-950-pcguru-2.jpg

Már csak azért sem, mert baromi kényelmes és praktikus. Első körben érdemes megemlíteni a 4-es osztályú gázemelőt, amivel már 150 kilóig sikerült garantálni a teherbírást. Nem mellesleg a háttámla 165 fokban dönthető, maga a szék magassága pedig természetesen szintén variálható.A 7,5 centis kerekek fékezhetők, így a Nitro 950 biztosan nem gurul mindenfelé, miközben a kartámaszok nemcsak előre-hátra csúsztathatók, de emellett oldalirányba is forgathatók. Praktikusság szempontjából tehát abszolút minden rendben van, innentől már csak a minőség és a kényelem, használhatóság számít.

genesis-nitro-950-pcguru-3.jpg

Innen fel nem kelek!

Nos, az van, hogy miközben a teljesen fekete, mindenféle csicsát nélkülöző, de ezzel együtt is nagyon vagány, űrhajós/versenyzős kinézetű Nitro 950 baromi mutatós, felettébb kényelmes is. A műbőr borítás a memóriahabos fej- és háttámasszal (mindkettő kényelméről egy-egy kisebb párna gondoskodik) úgy fogadja be habtestem, hogy órák után sem érzem kényelmetlennek, nem folyok el benne, nem sül rám, avagy minden szempontból tökéletesen megfelel. Kényelmi szempontok alapján a Concepts C80 messze elmarad mellette, hiszen annak kerekei nem fékezhetők, kevesebb a funkciója, kisebb a teherbírása, de a legfontosabb, hogy anyagminősége is minden téren gyengébb, miközben nem is olyan kényelmes. Jó, a Genesis terméke közel kétszeres áron kapható (egyszer 90, egyszer 130 ezer forint környékén, akciótól függően), de ezt az összeget abszolút meg is éri, személyes tapasztalataim alapján inkább fizetnék érte ennyit, mint 50 ezret a Conceptsért, ami kevésbé praktikus. 

genesis-pallad-450-camo-pcguru-1.jpg

Utazásra is Genesis

Táskából utoljára az Acer Predator PBG920-at próbáltam, ami egyébként nagyon jó kis kiegészítőnek bizonyult, hátizsákok szempontjából pedig azért nincsenek akkora elvárásaim, emiatt pláne kíváncsi voltam, hogy a Genesis ezen a téren mit tud villantani. Hogy mit? Hát egy terepszínű atomrobbanást, ami szépen el is vitte a show-t a konckurencia elől, méghozzá az árcédula megfelezésével. Bár a Pallad 450 Camo a 17 colos méretet 15,6-osra cseréli, ami némi visszalépésnek mondható, minden más téren nagyszerűen helytáll. Eleve, a külseje kimondottan megnyerő a camo terepszínnel, ami a teljes táskát fedi, ezt pedig egy teljes hám fogja közre a jók kezelhető csattal. A borítás természetesen vízálló, elől és középen is van egy csomó hely a kiegészítőknek, személyes és irodai holmiknak, míg hátul a legnagyobb biztonságban kap helyet a laptop, úgy, hogy az viselés közben cseppet sem kényelmetlen (tudom, mivel kéthetente utazgatok oda-vissza, az eszköz pedig kiválóan bevált). Nem utolsó sorban nemcsak a mintázat katonás, de maga a kialakítás is, így aki kicsit is kedveli az ilyen külsejű holmikat, az bátran ruházzon be az árban is kellőképpen barátságos, nagyjából húszezres eszközre. 

genesis-pallad-450-camo-pcguru-2.jpg

Összességében tehát, ahogy a kollégák, úgy én sem tudok mást mondani, minthogy a Genesis általam próbált termékei az árukért abszolút minőségi megoldásokat kínálnak. A Nitro 950-es szék baromi kényelmes és mutatós, de emellett sem viszi túlzásba a gamer jellemzőket, ahogy a Pallad 450 Camo is minden téren megéri az árát. Ha nem a felső kategóriában keresel gamer széket, vagy éppen olyan hátizsákot, ami méretben is passzol a laptopodhoz, akkor nagyjából itt az ideális választás.