pcguru-ajanlott2590x150.jpg

 

A Genesis fiatal cég a gaming eszközök piacán, hiszen 2011-ben alapították, mára azonban a legszélesebb termékpalettával rendelkezik az egerektől kezdve a billentyűzeteken át a hangszórókig, mikrofonokig és hátizsákokig. A vállalat manapság már a legnagyobbakkal versenyez, egy héttel ezelőtt Zoo_Lee bemutatta a Genesis egyik egerét és egérpadját, most pedig itt a következő ajánlónk, melyben a Genesis Xenon 800 cincogit vesszük górcső alá!

A Genesis Xenon 800 a gaming termékeknél megszokott fekete/vörös dobozban érkezik, kinyitva pedig rögtön az egeret és annak kiegészítőit lehet megpillantani. A cincogiról első pillantásra meg lehet állapítani, hogy jobbkezeseknek készült, remekül fest, és nagy esélyekkel indulna a világ legkönnyebb gamer egere megtisztelő címért.

Önmagában összesen 58 grammot nyom, ami ugyan változtatható, de még teljes súlya is 80 gramm alatt marad. Kinézete egyébként alakítható, hiszen két hátlap között lehet választani: az egyik méhsejtes szerkezetű, a másik egy teli. Kicserélésük rendkívül egyszerű, egy mozdulattal levehető és feltehető bármelyik, azonban a méhsejtes sokkal látványosabb, mindjárt el is mondjuk, hogy miért.

Egyrészt azért, mert a hátlap alatt helyezkedik el a súlytartó, melyben összesen 12 darab súly helyezhető el, előtte pedig a gyártó logója látható, mely az egér beállításától függően egy vagy a szivárvány minden színében pompázik. Bizony, sötétben rendkívül látványos, ahogy a színek váltakoznak az egér belsejében, az alján egy csíkban és a görgőnél.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

És ha már az egér gamer célokat szolgál, kell hozzá egy szoftver is. A gyártó honlapjáról tölthető le az alig pár megabájtos program, melyben az egér szinte összes tulajdonsága állítható. A hat gomb egyenként programozható, be lehet állítani, hogy milyen színben pompázzon, állítható a DPI (200 és 16000 DPI között), illetve lehetőség van makrók létrehozására is. Ez rendkívül hasznos funkció, különösen egy ilyen terméknél.

A kérdés az, hogy mindez a tudás mennyibe kerül? Nos, bolttól függően 19 és 23 ezer forint között lehet megvenni a Genesis Xenon 800-at. Azonban ezért az árért egy nagyszerű külsővel ellátott, nagy tudású és kényelmes gamer egeret kapunk. Megéri? Egyértelműen igen!