pcguru-ajanlott2590x150.jpg

 

Ugyan alig telt el egy hónap a Microsoft újgenerációs konzolja, az Xbox Series X (és S) megjelenése óta, a Razer máris lecsapott a piaci résre, és teljes mellszélességgel a redmondi óriás mellé állt. Vagyis bedobta új kontrollerét, ami ugyan vezetékes változatban, de nagyjából olyan paraméterekkel nőveli a HDR-től és ray tracingtől csillogó erőkonzol fényét, amilyet a Sonynál lévő DualSense mellett el is várnánk. Wolverine újratöltve!

razer-wolverine-v2-pcguru-1.jpg

Zöld-fekete szeretetcsomag

Ahogyan már megszokhattuk, a Wolverine V2 egy nagyon mutatós, zöld-fekete csomagban érkezik, némi leírás és matrica társaságában, mindenféle felesleges külsőséget nélkülözve. Mindez egyébként magáról a kontrollerről is elmondható, mert bár nem egy szimpla, fekete vagy más egyéb színű kiegészítőtől van szó, maga a test nem tartalmaz nagy csicsát és figyelemfelkeltő formákat, díszítéseket. Bár a két markolatnál van egy visszafogott zöld csík, ami elválasztja a gumírozott területet a normál résztől, ez inkább elegáns, mintsem hivalkodó, ami a teljes hardverre igaz.

razer-wolverine-v2-pcguru-2.jpg

Ennek megfelelően a kontroller és a rögzített, 3 méteres vezeték láthatóan nem azért készült, hogy minél többet menőzhessünk vele, inkább a kényelmi és minőségi szempontok lehettek a mérvadók. Engem például a gyári elemes megoldással picit sikerült elidegeníteni, de a Wolverine V2 3 méteres kábele mellett egy szavam nem lehet. Persze, valakinek a kábel jelenléte lehet negatívum, de ez ugye egyéni preferencia kérdése, és bizony nálam a Razer hosszú vezetéke minden szempontból megfelelőnek bizonyult, avagy az ágy végéből is simán és kényelmesen tudtam játszani, miközben a kábel sem feszült meg, hogy ha esetleg arra jár valaki, akkor elessen benne. Mindez már éppen elég a boldogsághoz, de a működésről még szó sem esett.

razer-wolverine-v2-pcguru-3.jpg

Megbízható, pontos

A tesztet a még mindig rendkívül ütős Dirt 5-tel indítottam, majd egy kis Marvel vs. Capcom után és a Twin Mirror tesztelése közben (ami ugye a műfaj miatt semmiképpen sem izzasztotta meg a kiegészítőt) rászabadítottam a Wolverine-t a Titanfallra is, ami az EA Playben most ismét egy csomó embert behúzott, szóval lehet futkosni a falakon és zúzni a nagy titánokban. A kontroller pedig mindenben remek társnak bizonyult, így a szimpla sétálgatásnál és nyomozásnál, a sárdagasztásnál és a gyors, valamint precíz mozdulatokat kívánó verekedésnél és lövöldözésnél is jól teljesített. Főleg, hogy a bunyónál a mechanikus kapcsolók, a Razer Mecha-Tactile akciógombok is alaposan próbára lettek téve.

razer-wolverine-v2-pcguru-5.jpg

A ravasz, az agy...

Ezeknél nagyon jó a visszacsatolás, érezni a nyomásokat, ráadásul a Razer Mecha-Tactile D-Pad is nagyon szépen lekövette a mozgásokat, ami főleg egy komolyabb online meccsnél lehet lényeges, nem beszélve a nehezebb kihívások teljesítéséről. Az akciógombok kicsit kisebbek, mint a gyári irányítónál, de ez semmi problémát nem okozott a próbák során, sőt a Wolverine V2 elképesztő módon belesimul a kézbe, ami az átalakított és gumírozott borítással rendelkező marokrésznek köszönhető. Ez gondoskodik a kényelmes felületről, ami akár több óra játék, izzadós tenyér mellett sem okoz gondot, miközben némileg a teljes test áramvonalasabb lett, sőt még a ravaszok is könnyebben és jobban hozáférhetők. Ha pedig ravaszok, akkor van még közöttük két extra gomb is, mindez programozható kivitelben, amennyiben valakinek igénye van rá, illetve a ravaszokat egyetlen ujjmozdulattal lockolhatjuk. Chroma-támogatás viszont nincs, szóval muszáj lesz karácsonyfát állítani a szobába, a kontroller ezt nem fogja kiváltani.

razer-wolverine-v2-pcguru-6.jpg

Természetesen a programozás PC-n nyer értelmet, ahol a telepítés pillanatok alatt megvan, ahogy a testreszabás is. És ha már ennyi jó tulajdonsággal jöttem, most kitérek az utolsóra is. A Razernél megszokott a kicsit túltolt árcédula, főleg a nem olyan régen piacra került V2 Pro-termékeknél, azonban azt gondolom, hogy a Wolverine ezt a hagyományt nem viszi tovább, legalábbis nem annyira karakteresen. Persze, kicsit kevesebb a lehetőségek száma is, mint például az Ultimate-nél, de nem is kell olyan mélyre nyúlnunk a zsebünkbe. Merthogy programozás, érzékenység-állítás, ergonomikus felület, Mecha-Tactile és minden egyéb ide vagy oda, a 100 dolláros ár 30 000 forintnál áll meg, és ha a némileg egyszerűbb, bár hivatalos MS kontroller 22 000 forint körüli árát veszem alapul, akkor nem is olyan nagy az eltérés. Persze, ÁFA és boltonként változó hozzáállás mellett ez végösszegben lehet majd több is, de az eredeti összeget nézve azt gondolom, hogy megéri a váltást, én legalábbis innentől biztosan a Razer átalakított Wolverine-jét használom, annyira bevált az elmúlt időszakban. Kézre áll, kényelmes, pontos, alakítható, praktikus minden szempontból.