Most, hogy itt a Skywalker kora, természetesen a szokásosnál is jobban dübörög a marketinges gépezet, meg alaposan beindult az üzlet, ami a franchise-hoz kapcsolódó mindenféle kütyüt és bogyókát kínálja. „Vadkapitalizmus!” Üvöltik az egyik oldalon. „Nem kell megvenni!” Kiáltják a másikon, közben a Razer csendben kijött egy olyan szettel, aminél vadkapitalizmus ide, semmi sem kötelező oda, még az is elkezd kotorászni a zsebében, aki amúgy nem vesz meg mindenféle szir… szóval aki nem költekezik ész nélkül. Ez a Stormtrooper Edition-család, amiben van billentyűzet BlackWidow Lite) és egér (Atheris), plusz a szokásos Kraken headset, valamint egérpad (Goliathus Extended). És baromi jól néz ki!

Tudom, hogy nem mindenki van oda a Razerért, pláne, hogy mostanság botrányoktól sem mentes a cég működése, de a vállalat audioeszközei általánosságban elég jól muzsikálnak, legalábbis a nálam járt Kraken- és Nari-család szinte kivétel nélkül átment minden vizsgán. Mivel pedig a Kraken Stormtrooper Edition lényegében egy felturbózott Kraken X, ami iszonyatosan menő is egyben, azt hiszem, nem kell nagyon ecsetelnem, hogy mennyire vagyok oda érte.

Hófehérke és a 7.1

Mielőtt Hófehérkével foglalkoznánk, jöjjön a gonosz boszorka, avagy a masszív, fekete doboz, ami a megszokottól eltérő színnel operálva egyből mutatja, hogy itt és most történt némi változás, avagy a vidám neonzöld vagy kellemes kék árnyalatoktól ideje elbúcsúzni. A csomagolás persze csak egy dolog, alatta lapul a lényeg. Mielőtt valaki sikítófrászt kapna Hófehérke emlegetésétől, be is fejezem ezt a hasonlatot, de maga a füles annyira jól mutat, olyan dizájnos, hogy már első pillantásra beleszerettem. Lényegében a bekérése is annyi volt, hogy a külföldi kolléga levelében odáig jutottam, hogy „van ilyen Krakenem, Stormtroo…”, és már írtam is a választ: „Kösz, persze, jöhet!”

Hogy miért? Ha a képekről nem jön eléggé át, akkor elmondom, hogy a Stormtrooper Edition a Razer dizájnereinek eddigi legjobb munkája. Jó, természetesen ez ízlés kérdése, de a fehér-fekete stílus, a fejpánton futó Star Wars-logó, a fülesen kívül lévő rohamosztagos ikon, belül pedig a birodalmi jelzés, nos, egyből leveszi a lábáról mindazokat, akik kicsit is kedvelik a filmeket és magát a SW-univerzumot. A zsinór a szokásos, alaposan védett formában került rá a headsetre, és ahogyan már megszokhattuk, van egy plusz csatlakozás is PC-hez, merthogy ott a 7.1-es hangzást is kiélvezhetjük (64 bites Win10 esetében). De ettől függetlenül a készülék az utóbbi egy-két év standardjai szerint konzollal, telefonnal is működik, így nem kell minden platformhoz külön kiegészítőt vásárolni. Más kérdés, hogy utcára, buszon és metrón utazáshoz félve venném fel, mert nem kizárt, hogy 10 perc után már nem lenne a fejemen.

A 7.1-et már említettem, emiatt joggal gondolhatnánk a Kraken X-re, mint kiindulási pont, elvégre mind a Tournament Edition, mind az Ultimate THX-hangzással lett felvértezve, ami a rohamosztagosnál hiányzik. Viszont, öröm az ürömben, hogy a Kraken X gyengébb anyaghasználata és kialakítás a nagytesók minőségibb kialakítására lett cserélve, avagy a részben fém fejpánt masszívabb, borításával egyben kényelmesebb, a hűtőgél és a szemüvegeseket is érintő komfort pedig alaptartozék. Emiatt aztán egy szavunk nem lehet a kiegészítőre. A mikrofon visszatolható, praktikusan lett elhelyezve, a zsinóron pedig csak a legfontosabbak kaptak helyet, mint a hangerőszabályzó és a némítás.

Birodalmi rohamKraken

Nagyon nem kételkedtem benne, hogy a briliáns külső mögötti érzékeny belső ugyanolyan szerethető, mint a látvány, így a Stormtrooper használata közben nem is lepődtem meg. Ez a már jól bejáratott, igazán komfortos érzés, ami évek óta kíséri a Razer füleseit, és bár erőteljesen hozzászoktam a Nari Ultimate HyperSense hatásaihoz, azért az majdnem megduplázza az árat, így viszonylag könnyű lemondani róla, amennyiben a pénztárcánk szűkösebben hajlandó megnyílni fülünk élvezeti mértéke kedvéért.

A Stormtrooper Edition-család többi tagját sajnos nem állt módunkban letesztelni, de a Kraken ismét szörnyen jól teljesített, ezért nyugodt szívvel ajánljuk. Pláne, hogy ugyan drágább a gyengébb anyagminőségű Kraken X-nél, de annál többet is nyújt, miközben a hasonló árfekvésű Tournament Edition THX-tudását ellensúlyozza a remek Star Wars-külső, amit a franchise rajongóinak jó eséllyel egy pillanatig sem kellett ajánlgatni, mert már a cikk elején és a képek megtekintésekor szaladtak, hogy átnyálazzák a webáruházak kínálatát.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!