• A Razer a világ egyik vezető márkája, ha gamer perifériákról van szó
  • Azonban a vállalaton belül nem csak puszta móka és kacagás az élet
  • Legalábbis ezt állítja 14 volt alkalmazott
  • Akik szerint a CEO szabályszerűen rettegésben tartja az embereit

A Razer napjaink egyik legnépszerűbb márkája, ha gamer perifériákról van szó, mi is épp a napokban teszteltünk tőlük egy enyhén szólva is minőségi egeret. Sajnos azonban nagyon úgy néz ki, hogy a vállalaton belül igen komor viszonyok uralkodnak, legalábbis ezt a képet festi le a Kotaku nemrég publikált cikke, ahol összesen 14 volt alkalmazott beszél arról, milyen volt a kaliforniai gyártónál dolgozni.

És bár az alkalmazottak nem egy időben tevékenykedtek a Razernél, abban mindegyik egyetért, hogy a vállalatnál enyhén szólva sem rózsás a légkör, méghozzá a CEO, Min-Liang Tan, miatt. Elmondásuk szerint Tan hirtelen kirohanásairól és az alkalmazottak megalázásáról ismert: gyakran nyilvánosan, mindenki füle hallatára szidja le az embereit, ha pedig valaki csak egy kicsit is hibázik, már repülhet is a cégtől, sőt, sokszor már az is elég volt valaki kirúgásához, ha ellentmondott Tannak a saját érvei alapján. Az alkalmazottak épp ezért sokszor hatalmas túlórákat vállalnak, hogy el tudják végezni a rájuk osztott munkát, de állítólag akkor is szorulnak, ha a nap bármelyik szakában nem érhetőek el telefonon vagy e-mailen.

A Razer természetesen reagált ezekre a vádakra és tagadja őket. Közleményük alapján rengeteg is nagyon sok ember dolgozik náluk, és bár java részük boldog, ilyen számok mellett egyszerűen megoldhatatlan, hogy ne legyen pár elégedetlen munkavállaló is, továbbá pedig azt is siettek leszögezni, hogy senkit sem szokásuk kirúgni egy apróság miatt.

razer-tan-01.jpg