pcguru-ajanlott2590x150.jpg

Az aktuális billentyűzetem már épp kezdte az utolsókat rúgni, így igazi köpenyes szuperhősként landolt az asztalomon a Genesis Rhod 500 RGB a gyártótól megszokott fekete-piros dobozban. A papírok közül kihámozva az első, ami szemet szúrt, az a billentyűk tengerét keretező alumínium lap volt. Ez a csíkozott felületű fémes alap igazán karakteres külsőt kölcsönöz az eszköznek, bár bevallom kellett pár nap, mire megszoktam. 

Utána viszont már egyenesen imádtam, az iránygombok felé biggyesztett apró Genesis logóval együtt. Attól mondjuk kicsit tartottam, hogy mennyire ragaszkodnak majd hozzá az ujjlenyomatok, de szerencsére, mint kiderült semennyire. A teljesen fröccsöntött műanyag társaihoz képest ez az alumínium lap a látvány mellett elvileg strapabíróbbá is teszi az egész eszközt, azonban mivel nem vagyok az az „ököllel zúzom/a falnak vágom a klaviatúrát” típus, ezért beható törésteszt hiányában erről nem tudok érdemben nyilatkozni.

Arról viszont már igen, hogy a billentyűzet használata hosszútávon is abszolút kellemes. Nem kiemelkedő, nem forradalmi, viszont bármilyen célra tökéletesen megfelel, a fémes hatás mellett ráadásul RGB háttérvilágítás is fokozza a látványt. Az egyetlen negatívum, amit említeni tudok, hogy nálam kicsit „be kellett járatni” az Enter-t, mert eleinte hajlamos volt időnként beragadni, viszont úgy sejtem, ez egyedi eset volt. Másnapra egyébként már tökéletesen működött.  

Tapasztalatból a macskásoknak még hozzátenném, hogy a relatíve magasra ültetett, és szellősen elrendezett billentyűk közé bizony könnyedén beférkőznek a kósza szőrszálak, ezért érdemes tőle távol tartani a fenevadakat. Ezt leszámítva a Genesis Rhod 500 RGB egy teljesen korrekt, és roppant stílusos darab, ami abszolút megéri az árát.

A Genesis Rhod 500 RGB társaságában egy egér is befutott, név szerint a Genesis Xenon 750. A két eszköz egymás mellett úgy mutat, mint egy születésükkor elválasztott testvérpár. Ugyan a Xenon 750 nem örökölte meg apuci fémes bőrét, azonban anyuci karcsú, fekete vonalait és RGB világítását már igen. Az én lapát kezemhez mérten közepes méretűnek mondható egér remekül belesimul az ember tenyerébe, bár esetemben használat közben az oldalsó fénycsóva apró részletét leszámítva minden esztétikai eleme elvész. Pedig van rajta egyébként bőven látnivaló a Knight Rider-t idéző két szélső fénynyalábtól kezdve a villódzó Genesis logón át, egészen a pulzáló körvonalú görgőig.

A hatékonyság jegyében nem csak a görgő kapott apró kis kapaszkódókként egy praktikus bordázott felületet, de az egér két manapság mindennaposnak tekinthető oldalsó gombbal is fel van szerelve. A Genesis Rhod 500 RGB-hez hasonlóan a Xenon 750 kábele is erős, cipőfűzőre emlékeztető anyagból készült, ezért extrém eseteket – például háziállatok rágcsálását – leszámítva kábelszakadástól biztosan nem kell tartanunk. 

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A testreszabás jegyében az egérhez ráadásul egy alternatív oldalsó panelpár is jár, ami kicsit „gameresebb” külső kölcsönöz neki. A panelek lepattintása és felhelyezése gyerekjáték, amihez hozzájárulnak a rögzítésükre szolgáló apró mágnesek is. Mindent egybevéve tehát a Genesis Xenon 750 egy kézmérettől függően nem kifejezetten nagy, azonban így is kényelmesen használható, egyszerű, és közben stílusos darab. Ha pont most újítanál nem horror áron egy billentyűzet-egér párost, ezzel a duóval nem nagyon nyúlhatsz mellé.