pcguru-ajanlott2590x150.jpg

A Genesisnek köszönhetően az elmúlt hónapokban rengeteg gamer terméket mutathattunk be nektek, az egerektől kezdve a mikrofonokon és a hátizsákokon át egészen a hangfalakig és székekig. A gyártó azonban nem áll le, újabb és újabb kiegészítőket mutat be, ad nekünk, most például egy kifejezetten kisméretű, zene és játék céljára egyaránt alkalmas fülhallgatót.

z29389129170.png

A Genesis Oxygen 400 a gyártótól megszokott fekete/vörös dobozban érkezik. Kinyitva rögtön meglátjuk a puha, logóval díszített szövettokot, mely a fülest és a hozzá adott kiegészítőket rejti: egy külön, a fülhallgatóhoz csatlakoztatható mikrofont, és rengeteg (több mint egy tucat), fekete és vörös színben pompázó gumiharangot.

Mivel az Oxygen 400 normál, jack csatlakozóval rendelkezik, így bármibe bedugható, a PC-től kezdve a mobiltelefonokon át egészen a konzolok irányítójáig. A füles egyszerű, kompakt kialakítással rendelkezik, könnyű hordozni, a szövettoknak köszönhetően pedig a cég a megfelelő védelmet is biztosítja: ezért nagy-nagy piros pont jár!

z29389129176.png

A kérdés az, hogy milyen a hangminőség? Egészen jó. A GTA 3-at telefonon kipróbálva korrekt teljesítményt adott, a karakterek beszéde érthető, a zene tiszta volt, és ugye itt nem volt szükség a mikrofonra. Telefonálásnál azonban már igen: a hajlítható mikrofon a füles bal oldali részébe illeszthető: a másik oldalon tisztán lehetett érteni a beszédet, ugyanakkor némi recsegést-ropogást is lehetett hallani.

z29389129172.png

 

7.1-es hangzás ezúttal nincs, a füles sztereóban szól, viszont a 92 decibeles hangerő ellenére tömegközlekedésen is élvezhető a zene, melynek intenzitását még a vezetékről (120 cm) is lehet állítani. Utóbbin egyébként a szokásos gombokat találhatjuk meg, így egy gombbal lehet megállítani/folytatni a zenehallgatást vagy válaszolni a hívásokra.

A Genesis Oxygen 400 tervezésekor a gyártó nem az extrákra, hanem a funkcionalitásra helyezte a hangsúlyt. Kellemes, kényelmes, használható, sok eszközzel kompatibilis, és a 17,10 eurós ára (nagyjából 6000 forint) a piac egyik legolcsóbb gamer fülesévé teszi. Ennyiért pedig a telefonálás közben néha tapasztalható recsegés-ropogás is megbocsátható.