pcguru-ajanlott2590x150.jpg

Ha követtétek korábbi tesztjeinket, sok dicséretet olvashattatok a Genesis gamer székeiről, például az alábbiakban ajánlott termék nagytestvéréről. A csigaházas márkajelzéséről ismert cég új ülőalkalmatosságáról sem tudunk rosszat mondani, igaz, ezúttal kezdő tesztelő ül a Nitro 550-en, aki kevés összehasonlítási alappal rendelkezik. Talán mondani sem kell, hogy időskori hátproblémákat megelőzendő mindenkinek érdemes beruházni egy prémium székre. A Nitro 550 különösen alkalmas a helyes testtartás megtalálására, egyébiránt pedig rugalmas, kényelmes és összeszerelése is viszonylag gyorsan megoldható bárki számára.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

(Hivatalos képek a Nitro 550-ről. Forrás: eMag)

Az összeszerelés

Az összeszerelés a XXI. századi szobabútorok uralkodó trendjeit követve viszonylag egyszerű. A tapasztaltabbak valószínűleg hamar végeznek vele, de azoktól sem igényel több mint egy órát, akik csak ritkán ezermesterkednek otthon, adott esetben most először találkoznak ilyen jellegű feladattal. A székhez mellékelt egyoldalas útmutató a gyakorlatlan szem számára is teljesen átlátható. Egyedül arra kell figyelni, hogy minden összetevőt a helyes menetirányban csavarozzunk be és illesszünk össze. Az apró csavarokat és összekötő tárgyacskákat külön tasakokban találjuk – az említett papír alapján valamennyi vásárló számára világos lehet, hogy mikor melyiket és hogyan kell használni.

Aki rakott már össze kisebb bútorokat, egyszerű szekrényeket, az tudja, hogy a csavarok beillesztését érdemes párhuzamosan végezni, hogy ne legyen féloldalas a felszerelt elem (pl. támla, karfa) elhelyezkedése. Ilyen szituációkban nem feltétlen szükséges, de jól jön a segítő kéz. A titok, hogy először minden csavart csak enyhén szabad behelyezni az adott lyukba, és ha már az összes elem a helyén van, akkor javasolt szorosra húzni azokat. Érdemes lehet segítséget kérni a forgó láb és az ülő-, illetve háttámlás egyberész összeillesztésénél is. Nem kifejezetten kényelmes mutatvány a szék két fő tagját egymásra helyezni, de ezt a feladatot is bőven el tudja végezni egyetlen személy.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

(Otthoni képeink a Nitro 550-ről)

A kivitelezés

Úgy gondolom, hogy a Nitro 550 legfontosabb erénye helyes testtartásra tervezett felső része. A gerincproblémával, esetleg hasonló tájékon szerzett sérülésekkel rendelkezők kivált értékelni fogják a kényelmes elrendezést. A hát ívét nem pusztán követi a támla, hanem egy-egy állítható habbal töltött párnát is felhúzhatunk gerincünk és nyakunk mögé. Utóbbi inkább kényelmi elem, az alsó párna viszont jóval egészségesebb testtartásra „kényszeríti” használóját, mint a hagyományos ívelt támlájú irodai székek zöme. Nem engedi ugyanis lezser módon szétterpeszkedni a benne ülőt. Ennek ellenére a görnyedő tartásra hajlamosaknak javasolt előrébb engedni a Nitro 550 hátát, hogy a gép előtt végzett aktív tevékenység közben is mindvégig kívánatos ívet vegyen fel az ember teste. A hivatalos képeken látható, hogy alaphelyzetben, állítás nélkül eleve kissé előre tart a szék. Ez nem tervezői hiba vagy a véletlen műve, hanem tudatos kialakítás eredménye.

Jelen termék általánosságban ajánlható mindenki számára, hiszen kivételesen igényes kialakítása mellett anyagminősége garantálja a hosszú élettartamot. Mivel tartós fémből készült, magas szintű ellenállást biztosít az ütésekkel és sérülésekkel szemben. A 4-es osztályzatú gázlift pedig leírása alapján akár 150 kg-os terhelés mellett is működőképes. A háttámla fentebb említett hintáztathatósága mellett a praktikus elemek közé tartozik, hogy a magasság 8-10 cm-rel növelhető, és a kartámaszok is állíthatók. Összességében elmondhatjuk, hogy a Nitro 550 gamerek széles közönségének készült. Többféle színben, fekete, vörös és fekete, illetve kék árnyalattal is megrendelhető. Saját árkategóriájában (60-70 000 forint) kutakodva az egyik legjobb választásnak tűnik, említett tulajdonságai miatt pedig határozottan megéri az eggyel alacsonyabb költségsávba helyezett székeknél több pénzt szánni rá.