pcguru-ajanlott2590x150.jpg

A rendkívül kompakt, praktikus és stílusosan helytakarékos Razer BlackWidow V3 Mini Hyperspeed után ezúttal a gyártó legújabb vezeték nélküli fejhallgatójához volt szerencsém, aminek fő szempontja alapvetően a sokoldalúság. A Razer Barracuda X nevet viselő fülesen ugyan a mikrofon némítására szolgáló gomb alsó részének kivételével nyoma sincs a gyártó jellegzetes neon zöld színének, azonban minden porcikájából sugárzik, hogy bizony Razer-termékkel van dolgunk, amit a biztonság kedvéért a tetején lévő felirat és a két kagyló külsején található apró logó is jelez. A teljesen feketébe burkolózó Barracuda X első szembetűnő sajátossága a súlya, hiszen mindössze 250 grammot nyom, amivel az otthoni játék mellett ugyancsak remek útitárs, befordítható kagylói pedig a tárolását is megkönnyítik. A pehelysúlyú kialakítás persze abszolút nem ment a minőség rovására, a remek hordozhatóság ellenére is egy igazán prémium terméket kaptunk.

Egy fejhallgató mind felett

A Barracuda X remekül illeszkedik még egy olyan méretesebb fejre is, mint az enyém, a kagylók belső borítása pedig nemcsak kényelmes, de a külső zajokat is jól tompítja. A bal kagyló peremén pillanatok alatt szabályozhatjuk a hangerőt, vagy lenémíthatjuk a mikrofont, a ki-/bekapcsoló gomb pedig vezérlőként is használható: egy lenyomás a szünet/lejátszás, két lenyomás a szám átugrása, három lenyomás az előző számra való visszalépés. A fejhallgató mikrofonja könnyedén le- és felpattintható, szintén a hordozhatóság jegyében, így nem kell azon aggódnunk, hogy nem fér be a táskánkba, vagy szállítás közben esetleg baja esik, és használaton kívüli állapotban sem szükséges, hogy fölöslegesen az arcunkba lógjon. Praktikus kialakítása mellett a mikrofon hangja ráadásul abszolút korrekt, és a zajokat is jól kiszűri.

A mobilitás mellett az eszköz másik erőssége a már említett sokoldalúság, hiszen PC mellett PlayStation-, Nintendo Switch- és Android-kompatibilis, aminek kulcsa mindössze egy apró vevő egység. Ez az alig pár centis kis USB-C adapter tökéletesen belepasszol a Nintendo Switch aljába, majd bármilyen bonyolult párosítási folyamat nélkül azonnal használható, és ugyanez igaz az USB-C porttal rendelkező Androidos telefonok és a PlayStation 5 esetében is. Alternatívaként, ha mondjuk, éppen töltése szorul a DualSense, vagy netán egyszerűen nincs USB-C port a PC-nken – mint nálam –, akkor a mellékelt kábellel akár USB-A porton keresztül is csatlakoztathatjuk a vevő egységet, még ha ezzel kicsit úgy is mutat, mintha egy elvágott köldökzsinór lógna ki a készülékünkből. Ha mindez nem lenne elég, C tervként akár vezetékesen is csatlakoztathatjuk a fülest egy 3.5 mm-es jack csatlakozóval, ami a töltésről gondoskodó USB-C kábel mellett ugyancsak a csomag részét képezi.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Bárhol, bármihez, bármikor

A Razer Barracude X fekete külseje ellenére egy roppant színes egyéniség. A remek hangzás mellett súlyának és kialakításának köszönhetően rendkívül hordozható, 20 órás üzemidejével pedig házon kívül és belül egyaránt megállja a helyét. Emellett sokoldalúságával sok helyet, pénzt és időt spórolhatunk, hiszen könnyedén kiváltja a platformspecifikus füleseket, PlayStation 5 esetében pedig teljesen Tempest 3D AudioTech-kompatibilis is. 99,99 dolláros, azaz körülbelül 30 ezer forintnak megfelelő árával remek választás, különösen, ha több platformon is játszunk. Egyetlen, inkább csak személyes aggályom az aprócska vevő egység, aminek elhagyásától folyamatosan rettegek, és örömmel vettem volna egy, a BlackWidow V3 Mini Hyperspeed esetében látott beépítős megoldást.