• November 4-én debütál a sötét bűntény nyomába eredő Amszterdam
  • Főszerepben Christian Bale, Margot Robbie és John David Washington
  • Három barát gyilkosság szemtanúivá, sőt gyanúsítottá válik
  • A 30-as évekbeli eset Amerika egyik legborzalmasabb ügyéhez vezet

Klasszikus hollywoodi alaptétel szerint a detektívfilmek nem mozivászonra, hanem otthoni fogyasztásra valók. Az elmúlt években azonban megdőlni látszik a régi szabály. A Tőrbe ejtve modernizált krimije és Kenneth Branagh ódivatú Poirot-szériája után november 4-én fordulatosnak és könnyednek ígérkező, sok sztárt felvonultató kosztümös bűnügyi film érkezik. Immár magyar felirattal is láthatjátok az Amszterdam előzetesét, Margot Robbie, Christian Bale és John David Washington főszereplésével.

mv5bngm5mtq3nzatyza2zs00zdk3ltkwzjutnzywzdk1yza2ngi4xkeyxkfqcgdeqxvymdm2ndm2mqv1.jpg
(A kép forrása: IMDB)

Három barát gyilkosság szemtanújává válik, majd nehézfiúk és a rendőrség veszi össztűz alá őket. Csakis együtt menekülhetnek meg a kétfrontos támadások elől. A harmincas években játszódó történet pikantériáját az adja, hogy a trió tagjai mind hátrányt szenvednek valamelyik tulajdonságuk miatt. Ezért is szólhat az előzetesben A Ten Years After I'd Love to Change the Worldje, ami a hippi korszak egyik himnusza volt.

A stáb

David O. Russell (Amerikai botrányThe Fighter – A harcosNapos oldal) rendezése a tekintetben is hasonlít a fentebb említett filmekhez, hogy pompázatos színészgárdát vonultat fel a kamera előtt. Mint fentebb írtuk, a három főszereplőt a mozikban jelenleg Gorr szerepében látható Christian Bale, az élőszereplős Barbie forgatásán dolgozó Margot Robbie, illetve a Tenetből és a Malcolm és Marie-ből ismert John David Washington alakítják. Feltűnik továbbá Chris Rock, Anya Taylor-Joy, Zoe Saldaña, Mike Myers, Michael Shannon, Timothy Olyphant, Andrea Riseborough, Matthias Schoenaerts, Alessandro Nivola, Rami Malek, Robert De Niro, sőt Taylor Swift is.