• A francia sajtó mesterműnek tartja Enyedi Ildikó rendezését
  • A Le Figaro kritikusa Arany Pálmát adna A feleségem történetének
  • A film a féltékenység és a férfi-nő kapcsolatok természetét mutatja be
  • Magyarországon szeptember 23-án debütál a régóta várt opusz

A héten elkezdődtek a járványidőszak utáni első nyilvános filmfesztivál vetítései. Cannes-ban Magyarországot idén négy alkotás, köztük az Arany Medve-díjas és Oscar-jelölt Testről és lélekrőlt jegyző Enyedi Ildikó új rendezése képviseli, nem is akárhogy: A feleségem története rögtön premiervetítésén hatalmas sikert aratott.

A Le Monde, a L'Humanité és a Le Parisien a maximális három csillagot adta, a Le Figaro vezető kritikusa pedig egyenesen mesterműnek titulálta a filmet. Utóbbi az Arany Pálmát szánja a produkciónak, míg a Télérama akár még egy „szép díjra” is esélyesnek nevezte a művet. A Le Monde publicistája hozzátette, hogy a magas színvonalú irodalmi alapanyagot Léa Séydoux alakítása ragyogja be.

sbk9vw0q.jpeg

A Füst Milán azonos című, több mint húsz nyelvre lefordíott regényét adaptáló film a féltékenység és a férfi-nő kapcsolatok természetét mutatja be. A nemzetközi produkció főszerepeiben a holland Gijs Nabert és a világhírű Léa Seydoux-t (James Bond: SpectreA homár) láthatjuk. Természetesen Magyarországon is hamarosan vászonra kerül, szeptember 23-án debütál a régóta várt opusz.