• A Destructive Creations egy friss lengyel csapat
  • Első játékuk címe Hatred, megjelenése 2015-ben várható
  • A program egy izometrikus shooter, amiben mi vagyunk a rosszfiúk
  • Tulajdonképpen egy eszelős mészárlást hajthatunk végre benne
  • A csapat így akar visszavágni a „politikai korrektségnek”
  • Azaz az egész nem több polgárpukkasztásnál
  • Cikkünk a témában: A legfelháborítóbb PC-s játékok

Emlékszem, micsoda hajcihő volt 1997-ben a Postal című játék körül, amiben egy elmebeteg fickóval lőhettünk szitává mindenkit, akinek nem tetszett a képe. Bár az első Postalba még némi társadalomkritikát is bele lehetett magyarázni, a folytatásaira ez már nem annyira érvényes – és úgy tűnik, a szellemi utódként felfogható Hatred című játék sem épp ebbe az irányba kacsintgat, igaz, a mögötte álló lengyel fejlesztőcsapat szerint többről van szó öncélú vérengzésnél.

A Hatredben egy olyan pasast alakítunk, akinek elege lesz mindenből és mindenkiből, így egy nap útra kel, hogy megölje az összes embert, aki szembe jön vele. Az izometrikus kamerakezelés ne tévesszen meg senkit, a Hatred az Unreal Engine 4 képességeinek hála szép részletesen mutatja meg az olyan kivégzéseket, mint mikor egy futólány szájába eresztünk egy adag sörétet, lerobbantva az egész fejét, vagy szép lassan halálra döfködünk egy járókelőt, aki közben a saját vérében fuldoklik. Cuki.

A Hatred készítői azzal védekeznek az amúgy teljesen profin összerakott hivatalos weboldalon, hogy „ez csak vicc”, és hogy „manapság mindent túl komolyan vesznek az emberek”, de közben kiemelik, hogy korunkban túl korrekten viselkedünk, a játékfejlesztők pedig „művészieskednek, ahelyett, hogy csak szórakoztatnának”. Tehát a lengyel srácoknak EZ a szórakoztatás? Nincs több kérdésünk.

Ahogy az Epic Gamesnek sem volt, amely látva az alant megtekinthető, kifejezetten gusztustalan trailert, azonnal az Unreal logó eltávolítását kérte a fejlesztőktől, az ugyanis a cég szerint rossz fényt vet rájuk – nem csoda, ettől a játéktól minden jóérzésű gamernek hányingere lesz.

Ami a fejlesztőket illeti, a Fuck No Video Games csapata végzett egy kis nyomozást, és kiderült, hogy a csapatot alapító és igazgató Jarosław Zieliński elhivatott támogatója a Polska Liga Obronynak, ami egy muzulmánokat és bevándorlókat egyaránt gyűlölő politikai szerveződés. Magyarul a Hatred egy szélsőjobbos vezető keze alatt készülő, brutális és kegyetlen, minden ésszerű célt nélkülöző alkotás, ami „csak szórakoztatni akar”. Hm.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!