Továbbra is Havok motort használ a fizika lemodellezésére a Dark Souls 2. A hírt egy Namco Bandai képviselő erősítette meg a Joystiq magazinnak adott nyilatkozatában. Tanimura Jui, a játék fejlesztésének vezetője ugyanakkor azt mondta, hogy készíteni szeretne egy új Dark Souls epizódot a következő generációs platformokra, megfelelő fizikai megjelenítéssel.

A jövőre érkező Dark Souls 2 új grafikusmotorral készül, ennek részletei azonban nem ismertek, azokat az év hátralevő részében fedik majd fel a közönség előtt. Az E3 rendezvényen Tanimura azt mondta, hogy az új motor által a játékos úgy fogja érezni magát, mintha ő maga is a játék részese lenne. A szakember a múlt héten pedig úgy nyilatkozott, hogy a készülő játék megjelenítése elérte a maximális szintet a jelenlegi konzolokon, és szeretne készíteni egy új Dark Souls részt az érkező nextgen gépekre.

„Egy új fizikai motor implementálására több gépi erőforrásra van szükség, nagyobb számítási kapacitásra.” -- mondta Tanimura, valamint hozzátette: „Ez csak úgy lehetséges, ha a játékot PS4-re és Xbox One-ra készítjük el”.

A Dark Souls 2 megjelenés Xbox 360-ra, PS3-ra és PC-re 2014. március 14-én várható.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!