A Blizzard a héten jelezte, hogy valamilyen új dologgal fog bővülni a Hearthstone, és azoknak volt igaza, akik egy új játékmódra tippeltek. Ma bemutatkozott a Tavern Brawl, ami lényegében nem más, mint egyedi szabályok szerint lebonyolított meccsek. Ezek a megkötések hétről hétre változnak, például egy alaklommal lehet, hogy előre megszabott paklival kell játszani, a másik héten azt kérhetik, hogy adott szabályok szerint magunk állítsuk össze a kártyáinkat, a következő héten pedig bizonyos lapok kaphatnak valamilyen buffot. Az aktuális esemény indulása előtt Twitteren vagy Facebookon értesülni lehet mi vár ránk.

A Tavern Brawl a játék következő frissítésével fog megjelenni, valamikor június közepén, de pár dolgot észben kell tartani:

  • Csak 20-as szint feletti hőssel vehetünk részt
  • Az egyes Tavern Brawl események között pár nap szünet lesz
  • Nem csak idegenekkel játszhatunk, a barátainkkal is küzdhetünk

A Tavern Brawl mindenki számára ingyenes, sőt a megjelenést követő első héten ajándékként egy ingyenes kártyacsomag üti azok markát, aki megnyerik az első kocsmai bunyójukat.

Ezen kívül érkezik egy új hős, aki nem más, mint Magni Bronzebeard, aki a Warrior táborba tartozik, illetve jön még két másik újonc is, csak ezek kilétét még nem ismerjük.

Végezetül személyre szabható kártyapaklijaink is lehetnek június közepétől. Ekkortól kezdve a paklijainknak különböző hátlapokat adhatunk, vagy kiválaszthatunk egyet, ami egységesen, mindegyik lapunkon megjelenik, illetve hasonló módon működnek majd a hősök kiválasztás is, vagyis egy-egy paklihoz vagy mindenhova a kedvencünket sorolhatjuk be. Változás még, hogy a hátlapok a Collection Manager menüpontban fognak kerülni.