A DICE részletezte, hogy miket fog változtatni a Battlefield 3 következő, június 4-én minden platformra megjelenő hibajavítása: az egyik fontosabb pont, hogy kijavítják azt a hibát, melynek következtében a heavy barrellel ellátott gépkarabélyra illesztett M26 Lightweight Shotgun System véletlenül töltényeket és nem sörétes tölteteket lő. Továbbá némileg csökken a fedező tűz hatékonysága, egy egyedi szimbólum jelenik meg a böngészőben azon szerverek neve mellett, melyeken egyedi szabályok szerint játszanak, illetve konzolokon színvakoknak kialakított kezelőfelület is lesz.

Ezeken kívül természetesen még számos más területet is érint a patch, a kiszivárgott Battlefield 3 Premiumról azonban nem esett szó -- ennek ellenére viszont valószínű, hogy beépítve, egy külön menüpontként megtalálható lesz, elvégre a tapasz megjelenésének napján fogja lerántani a leplet az EA a szóban forgó szolgáltatásról.

Figyelem: a FAMAS-szal kapcsolatban van egy bug, ami miatt a Battlelog nem képes rögzíteni a meccsek során nyújtott teljesítményünket. Ha a mérkőzés során bárki ezt a fegyvert használja, valószínű, hogy a résztvevő többi játékos statisztikáját sem menti a rendszer. A DICE már dolgozik a megoldáson.