Több izgalmas film is érkezik ezen a héten a hazai mozikba. Lássuk a friss felhozatalt.

Tenet

Műfaj: sci-fi / akció / thriller
Rendező: Christopher Nolan
Főszereplő: Robert Pattinson, John David Washington, Kenneth Branagh, Elizabeth Debicki, Himesh Patel, Aaron Taylor-Johnson, Michael Caine, Clémence Poésy

Leírás: Egy angol kém a jövőbeli harmadik világháború elkerülésén fáradozik. Ám a szuperügynöknek nemcsak az idegen hatalmak embereivel, hanem az Idővel is meg kell küzdenie.

A filmről írt kritikánkat itt olvashatjátok.

tenet-pcguru-3.jpg

Egy nő láthatatlan élete

Műfaj: dráma
Rendező: Karim Ainouz
Főszereplők: Carol Duarte, António Fonseca, Flávia Gusmão, Julia Stockler, Hugo Cruz
Leírás: Rio de Janeiro, 1950. A 18 éves Eurídice és húszéves nővére, Guida elválaszthatatlanok. A két lány hagyományos, tekintélyelvű családban nevelkedik, de szabadok és féktelenül boldogok. Életük álmodozással telik: Eurídice híres zongorista szeretne lenni, Guida pedig lángoló szerelemre vágyik. Egy nap azonban minden megváltozik, és a lányokat örökre elszakítják egymástól. Telnek az évek, de a két nő soha nem adja fel a reményt, hogy újra megtalálják egymást.

Az igazság

Műfaj: dráma
Rendező: Hirokazu Koreeda
Főszereplők: Juliette Binoche, Catherine Deneuve, Clémentine Grenier, Ethan Hawke, Roger Van Hool
Leírás: Egy korosodó díva, az egykori mozicsillag egy olyan filmben játszik, aminek a hősnője nem öregszik. A színésznő szerepéhez meglepően hasonló módon éli életét, többek között ebből fakad viharos kapcsolata forgatókönyvíró lányával, aki pont a forgatás idején látogat haza amerikai férjével és kislányával. Felszínre buknak a régi sérelmek, a vitába pedig ezúttal az amerikai férj is belekeveredik.

Masha és a medve: Masha dalai

Műfaj: animációs
Rendező: Maria Demina, Oleg Kuzovkov, Dmitrij Lovejko, Sergey Martynov, Marina Ratina
Leírás: 
A vidám történetek hőse Masha, a kedves, okos és csintalan kislány, aki lelkesen fedezi fel a világot. A kalandokban társa és védelmezője az aranyszívű cirkuszi Medve. Masha és barátai ezúttal újabb és újabb szerepekbe bújva, dalolva repítenek messzi tájakra. Medve erdei kunyhójában megelevenedik a napsütötte Olaszország, eljönnek a brémai muzsikusok, Robin Hood és a Vadnyugat farkasai, beszökik a párizsi stílus, a varázslatos India, a szenvedélyes spanyol gitárzene vagy éppen beköszönt a kínai Újév, és a legnagyobb hidegben melengetnek a mexikói ritmusok.