A TV lehet, hogy már a múlt médiuma, de gyakran megesik, hogy Netflixen (vagy egyéb teljesen legális streaming szolgáltatáson) egyszerűen nem motivál minket semmi, hogy megnézzük azokat a filmeket, amik amúgy érdekelnének. Erre kínálhat megoldást a TV: a filmek egy adott időpontban kerülnek sugárzásra, amit vagy elcsípünk, vagy nem, így sokkal nagyobb motivációt érezhetünk arra, hogy végig nézzük azt, ami érdekel. A reklámok is gyakran hasznosak, hisz a szünetekben végezhetjük otthoni teendőinket, s így a TV segíthet beosztani hétköznapjainkat. Persze nem reklámozni akarom a TV-t, én magam is sűrűbben nézek mást, de néha jól esik, amikor egy-egy sorozatot heti rendszerességgel nézhetek és nem nekem kell még azzal is foglalkoznom, hogy kitaláljam, mikor mit nézzek.

Kedd

18:55 Jumanji (Sony Movie Channel): Nemrég láthattuk a mozikban a Jumanji: Vár a dzsungelt, úgyhogy ha valaki le akarná öblíteni a rossz ízt a szájában, itt az eredeti, videojáték helyett társasjátékkal.

23:10 Az igazi kaland (SuperTV2): Az igazi kaland nem egy világmegváltó film, de kedves és néhol vicces, a zenéje pedig minden Sigur Rós rajongó kedvére válhat.

23:50 [Rec] (AMC): Az egyik legizgalmasabb found-footage horror (legalábbis sokkal izgalmasabb, mint az amerikai remake, a Karantén).

Szerda

18:30 Mindörökké Batman (Sony Movie Channel): A régi Batman sorozat a szívem csücske. Lehet, hogy rosszak, mint a bűn, ami ellen köpenyes igazságosztónk küzd rendíthetetlenül, de mégis imádom minden pillanatukat.

21:00 Ragadozók (Mozi+): Nimród Antal Predator folytatása meglepően jól működik, csak némi Arnold-varázs hiányzik belőle.

22:00 A hét pszichopata és a si-cu (AMC): Martin McDonagh rendező már az Erőszakikkal nagyot alkotott, tavalyi filmjét (Három óriásplakát Ebbing határában) Oscarra is jelölték, de második filmje, A hét pszichopata és a si-cu is zseniális: nem csak vicces, de hihetetlenül mély témákat feszeget szórakoztató, abszurd humorral fűszerezett módon.

tv4.jpg

Csütörtök

21:00 A feláldozhatók 2. (Film+): Annak idején nagy várakozás előzte meg az első részt, hisz ekkora akciósztárok ilyen nagyszabású összejövetelét még nem láttuk korábban, de a film sajnos csalódást okozott: a csapat összehozásán túl semmi többet nem adott. A 2. rész már kevésbé esetlen, jobban összeszedett film és itt talán még nagyobb hangsúlyt kap a szereplőgárda.

Péntek

19:55 Szellemirtók 2. (AMC): A hétfői első rész után megnézhetjük a másodikat is, amit, bár nem olyan jó mint az első, sok kultikus jelenet miatt érdemes lehet megnézni.

22:00 [Rec] 2. (AMC): A keddi [Rec] folytatása, ami bár alulmarad az első részhez képest, megismétli annak hangulatát.

Szombat

20:00 Toy Story – Játékháború (RTL klub): A Toy Story igazi klasszikus. Az első egész estét kompjuteranimációs filmként úttörő, de a mai napig megállja a helyét. Vicces, kedves és tele van kiváló ötletekkel.

20:30 A Hobbit: Váratlan utazás (Film+): A Hobbit sajnos sok sebből vérzik: túlságosan el van nyújtva, undorító a CGI és erőltetettek a poénok, de mégis van mit szeretni benne (például a Gollam-jelenetet, azt akárhányszor meg tudnám nézni, akármilyen nyelven).

23:30 A Kaptár (SuperTV2): A Kaptár sok szempontból az egyik legjobb film, ami videojáték alapján készült, még akkor is, ha adaptációként nem igazán állja meg a helyét.

tv3.jpg

Vasárnap

18:10 Hulk (Viasat 3): Ang Lee Hulkja elsősorban azért tarthat számot érdeklődésre, mert vicces. Ahogy az is vicces, hogy a TV, valamilyen oknál fogva, körülbelül kéthetente leadja.

21:00 Vaskabátok (Mozi+): A Vaskabátok nem a legismertebb film, de melegen ajánlom. Vicces, morbid, abszurd és zseniális. A hét pszichopata és a si-cu mellett a hét legjobb filmje és az az Edgar Wright rendezte, akit most a Nyomd, Bébi nyomd tett ismertté.