Szépen növekszik a PS4 felhasználói bázisa, a konzolból ugyanis eddig már több mint hétmillió példány kelt el világszerte -- de a gépre írt játékok is szépen fogynak, ugyanis 20,5 millió program talált gazdára a platform premierje óta. 

Sajnos hasonlóan friss adatunk nincs az Xbox One eladásaival kapcsolatban, így nem tudjuk megmondani, hogy mekkora a két gép közötti hézag, de kiindulva abból, hogy 2013 végén 1,2 millió volt a Sony előnye, semmi jót nem sejtet a Microsoft hallgatása.

playstation-4-alt.jpg

A PS4-gyel kapcsolatos friss hír még, hogy hamarosan megjelenik a v1.70-es frissítés, aminek legérdekesebb része a SHAREfactory. Ez egy videószerkesztő, amivel összeollózhatjuk a felvételeinket, valamint szöveggel, effektekkel vagy kommentárral egészíthetjük azt ki, majd pedig egyenesen Facebookra oszthatjuk meg a munkánkat, vagy importálhatjuk egy USB meghajtóra. A frissítés továbbá kikapcsolhatóvá teszi a HDCP-t, tehát végre gond nélkül rögzíthetünk a konzolról, illetve jön egy funkció, ami az előrendelt játékainkat automatikus előtölti nekünk.