Azt hiszem, hogy az egész szerkesztőség nevében mondhatom, hogy a PC Guru az a hely, ahol jó értelemben találkozik a munka és a szórakozás, valamint a hobbi és a hivatás. Az ember általában a hétvégékbe igyekszik belesűríteni mindazt, amire hétköznap nem jut ideje, köztük egy kis kikapcsolódást is, és mivel utóbbi sok esetben egyenlő a videójátékokkal, gyakran ezeken a napokon kerül elő egy régi kedvenc, egy kihagyott újdonság, vagy akár egy várva várt új megjelenés. Hétvégame rovatunkban, hétről hétre, néhány szerzőnk ad egy kis betekintést abba, hogy náluk éppen melyik cím és milyen okból került épp terítékre, de lássuk is, hogy mi jutott erre a hétre.

descriptive text

Bullseye

All right, indie, indie, indie! Come on in indie lovers! Here at the Radar alatt we got white indie, black indie, Spanish indie, yellow indie, we got hot indie, cold indie, we got wet indie, we got smelly indie, we got hairy indie, bloody indie, we got snappin’ indie! Come on, you want indie, come on in, indie lovers! If we don’t got it, you don’t want it! Come on in, indie lovers!

hetvegamebullseye20211021.jpg

Szóval ezzel teltek a napjaim, és a hétvégém is részben ezzel fog, de a lényege már egy komolyabb csapat komolyabb játéka lesz, amit eléggé vártam: a Disciples: Liberation. Ó, és még a szerelés is átcsúszott mostanra, mindenféle munkák miatt. Azért reménykedem, hogy belenézhetek az Outridersbe is egy kicsit valamikor, hogy kiderüljön mennyit segített neki az idő. A Yakuza és a GTA Vice City ezzel megint tolódik, de hát köztudott, hogy a bűn nem kifizetődő!

Dzséjt

Az Alan Wake végigjátszása után maradtam a nosztalgiavonaton, már amennyire lehet beszélni nosztalgiáról egy egyéves játék esetében. Merthogy a Star Wars Squadrons-szal kezdtem el játszani. Bár a múltidézés inkább azt jelenti ez esetben, hogy miközben játszok, olyan programok jutnak eszembe, mint az X-Wing Alliance és a Rogue Squadron.

star-wars-squadrons.png

Maga a Squadrons nem egy nagy eresztés, de a készítők nem is akartak többet, mint összerakni egy új, szórakoztató játékot, amiben a Star Wars jellegzetes vadászgépeivel röpködhetünk. Egyik oldalon az X-, A-, B- és Y-szárnyúval, a másik oldalon a hagyományos TIE-tól az Interceptoron és a Defenderen át a bombázóig. De még a Rogue One-ból is befért két gép, az U-szárnyú és a TIE Reaper.

Szóval ez egy élvezetes akciójáték, ami kellemesen ötvözte az X-Wingek szimulátor jellegét a Rogue Squadron árkádos megközelítésével. Az élmény már így is kellemes, a látvány is remek, de ha van egy HOTAS-unk és egy VR headsetünk, akkor a Star Wars Squadrons egyedülálló élményt nyújthat.