Azt hiszem, hogy az egész szerkesztőség nevében mondhatom, hogy a PC Guru az a hely, ahol jó értelemben találkozik a munka és a szórakozás, valamint a hobbi és a hivatás. Az ember általában a hétvégékbe igyekszik belesűríteni mindazt, amire hétköznap nem jut ideje, köztük egy kis kikapcsolódást is, és mivel utóbbi sok esetben egyenlő a videójátékokkal, gyakran ezeken a napokon kerül elő egy régi kedvenc, egy kihagyott újdonság, vagy akár egy várva várt új megjelenés. Hétvégame rovatunkban, hétről hétre, néhány szerzőnk ad egy kis betekintést abba, hogy náluk éppen melyik cím és milyen okból került épp terítékre, de lássuk is, hogy mi jutott erre a hétre.

descriptive text

wilson

Félve merem leírni, hogy megtört az átok, hiszen a múlthéten szándékosan leírtam, hogy a Pokémon beérkezésére várok és... nemhogy nem szakadt rám az ég, de nem sokkal később megérkezett a kód is! Most pedig azért merem leírni a hétvégi programot, mert ez volt a program egész hétre is: nyakig benne vagyok a Ruined Kingben, a League of Legends szerepjátékban,és egyelőre nagyon úgy érzem, hogy egy darabig még nem fog elengedni.

202111231952231.jpg

Például a teszt megírásáig biztosan! Fejben azonban már decemberben vagyok, tervezem, hogy a szokásos cRPG-szabadságot hogy töltöm. Ami biztos szerepel a repertoárban, az a Knights of the Old Republic első része Switchen, PC-n pedig a Disco Elysium: Final Cut lesz a befutó, de ha valami csoda történik, talán még az eredeti tervem is megvalósítom, azaz a Planescape Torment bepótlását. De van még pár opcióm, ha esetleg a fa alá megtalálnám azt a nagy doboznyi időt, amire évek óta vágyom!

Böjti

Az utóbbi egy-két évben valahogy mindig akkor játszom a legtöbbet, amikor a Chipbe vagy a Gurun tesztelek valamit, ami azért elég szomorú, de sajnos ritkán van időm munkán kívül mással foglalkozni, legyen szó akár társasról, akár képregényről, akár videójátékról. Utóbbiak közül mostanában főleg a Call of Duty: Vanguard és a Battlefield 2042 ment, és míg előbbit kifejezetten élveztem, még ha nem is mondanám kiemelkedőnek, addig utóbbi már nem tett rám olyan mély benyomást. Az új Battlefield ugyanis szerintem kifejezetten üres, semmilyen, ráadásul kellemetlen élményt nyújt. A Portal mentette nálam a menthetőt, de a legjobb korábbi részekből is csak 2-2 pálya áll rendelkezésre, ami nagyon kevés. Persze, még így is kiemelkedik az új epizód felhozatalából. De azért várom a Metro felbukkanását, hogy ismét 24/24-ben azt nyomjam, addig pedig a Vanguard is megteszi az esti 10-30 perc puffogtatáshoz.

battlefield-vs-call-of-duty6.jpg

És ami nem munka volt, de nagyon élveztem, az a Marsupilami Hoobadventure. Színes, aranyos, cuki, kedves, kellemes. Leginkább ezek jutnak róla eszembe, így a harmadik világban, a rossz élményeket meg elűztem az agyamból. Mert néha azért kinyílik a bicska az ember zsebében. De összességében nem izzasztott meg, nem szidtam, inkább élveztem, mint kellemes kis platformert, amire már komoly szükségem volt. Gyerekekkel ideális, de a szülőknek is az utolsó negyedév titkos kedvence lehet.

Pozandr

Elég régen írtam már ide hétvégi beszámolót, talán másfél-két hónapja. Azóta pedig nagy dolgok történtek, ugyanis a PlayStation mellé beszereztem egy Nintendo Switchet is, mellé pedig megvettem a Legend of Zelda: Breath of the Wild-ot is. Régen, még amikor általános iskolás voltam, minden álmom egy Game Boy volt, de most, 30 évvel később, megvettem az utódját.

A játéknak még csak az elején járok, még nem hagytam el a Nagy Fennsíkot, de már lenyűgözött mind a konzol, annak hordozhatósága, mind a Breath of the Wild játékmenete. A tálalás, a karakterek dizájnja és a harc is tetszetős, de a továbbiakról majd pár hét múlva tudok beszámolni. A BotW mellett megkaptam a GTA Trilogy-t is: szerencsére még nem tapasztaltam komolyabb bugot, és hát őszintén, remek érzés metrón, buszon, villamoson GTA-zni. A trilógia mindegyik részébe belekukkantottam egy-egy órányi játékra. A GTA III-ban éppen autóversenyezni kell: egy kicsit fura konzolon a két analóg karral történő irányítás, már vesztettem is egyszer, de semmi gond, előbb-utóbb én leszek Liberty City legnagyobb ura! 

Ez lett volna Hétvégame rovatunk e heti beszámolója. Ti melyik játékba ugrotok bele a hétvégén?