Azt hiszem, hogy az egész szerkesztőség nevében mondhatom, hogy a PC Guru az a hely, ahol jó értelemben találkozik a munka és a szórakozás, valamint a hobbi és a hivatás. Az ember általában a hétvégékbe igyekszik belesűríteni mindazt, amire hétköznap nem jut ideje, köztük egy kis kikapcsolódást is, és mivel utóbbi sok esetben egyenlő a videójátékokkal, gyakran ezeken a napokon kerül elő egy régi kedvenc, egy kihagyott újdonság, vagy akár egy várva várt új megjelenés. Hétvégame rovatunkban, hétről hétre, néhány szerzőnk ad egy kis betekintést abba, hogy náluk éppen melyik cím és milyen okból került terítékre, de lássuk is, hogy mi jutott erre a hétre.

descriptive text

Britpopper

Miután sikeresen kimaxoltam a Wildlandset – és kellőképpen ráuntam az egészre a DLC-kkel –, kifejezetten kíváncsi voltam, hogy mégis milyen lett a folytatás, a Tom Clancy's Ghost Recon Breakpoint. Ez a játék megjelenésekor kapott hideget-meleget (de inkább hideget), és nagyon sokan megköpködték, mivel egyrészt nem volt képes még a Wildlands szintjét sem megütni, másrészt a játékmenetet ért újítások egyenesen a földbe állították néhány hét alatt. A Ubisoft azonban nekiállt gyökeres változtatásokat eszközölni. Meghallgatták a panaszokat, visszajelzéseket és tanácsokat, összefogtak a közösséggel és szinte az alapoktól írták újra a Breakpointot.

tom-clancys-ghost-recon-breakpoint20220517101650.jpg

Immár kétféle módban is játszhatunk, de a legapróbb részletekig beállíthatjuk a nekünk tetsző nehézséget. Visszatértek a csapattársak, elhagyható lett a GearScore, rengeteg új ruhát, kiegészítőt, fegyvert és járgányt pakoltak be teljesen ingyen, valamint időszakos eseményekkel és küldetésekkel is rendre felkavarják az állóvizet (kvázi mint a Predator-misszió a Wildlandsben annak idején). A sztori piszkosul jó, Walker (Jon Bernthal nagyszerű alakításában) karaktere és a nem túltoltan sci-fi, de azért futurisztikus miliő (2025-ben járunk) egész sokat tesz hozzá az élményhez. A bejárható sziget hatalmas, több régióra oszlik, és kis túlzással minden fa alatt találhatunk valami érdekességet. Három évvel a megjelenés után a Breakpoint elért egy tisztességes, abszolút vállalható és szórakoztató szintet, ami elé jó odaülni lenyomni egy-egy küldetést (pláne kooperatív-módban!). Engem berántott, úgyhogy egy ideig még biztosan maradok Auroa-szigetén tisztogatni.

wilson

Az embargó már lejárt, így már leírthatom, hogy az elmúlt hétvége, és az azutáni napok a Vampire: The Masquerade - Swansonggal teltek (teszt hamarosan!). Ugyanakkor azzal párhuzamosan a jövőhét másik játéka is rivaldafényt kapott, és ezt a hétvégét – és terveim szerint az utána következő napokat is – hajóbontással fogom tölteni.

ss354c8b1c330b453224661fd541adb5975ef54a2c1920x1080.jpg

Ennél többet jelenleg nem mondhatok, de a jövőhéten erről is igyekszem egy tesztben részletesebben is beszélni. Ráadásul már az utána levő muníció is megvan, miután beszerveztek egy V Rising próbaalkalomra, így abba is belenézek. Nagyobb volumenü játékot ugyanis most sem kezdhetek el, mivel a hónap végén már meg is érkezik június egyik legjobban várt játéka.

Trau

Ezerrel dübörög a tavasz, a citromfám is magához tért a tetszhalott állapotából és itt az ideje kialakítani az idei fűszernövényes ágyásokat. Mármint a valóságban, de most hétvégén a szuperkiller zöldségeké a főszerep a Plants vs. Zombies Garden Warfare 2-ben.

gw2de.jpg

Most komolyan, hét és fél euróért nem éri meg behúzni ezt a csodát? Dehogynem. A „normál” fejlövéses/gránátvetős lövöldékhez most nincs hangulatom, viszont a melóhelyi feszkót levezetni a kerti munka helyett tökéletes egyelőre kedvenc, felturbózott haszonnövényeimmel legyakni Dr. Zomboss-t. Pluszban kíváncsi vagyok, hogy egy azért alapvetően a hülyéskedésre kialakított multi lövöldében is olyan mérgező-e a chatablak meg a kommunikáció, mint például mostanában az Armored Warfare-ban vagy a World of Tanks. Hamarosan kiderül.

Ez lett volna Hétvégame rovatunk e heti beszámolója. Ti melyik játékba ugrotok bele a hétvégén?