Hírek az új WolfensteinrőlAz új Wolfenstein, aminek egyelőre nincs alcíme (lehet, hogy nem is lesz), elképesztő módon a II. világháborúban fog játszódni, ahol a nácik az okkultizmussal kísérleteznek. Legalább megtartották a régi jó koncepciót, már most jár egy piros pont. Megjelenési dátumot nem közöltek, csak a híres mondatot: „majd ha kész lesz”. Viszont a megcélzott platformok biztosan a PC, Xbox360, és a PS3 lesznek.

B.J. Blazkowicz folytatja a főhősi szerepkört, és most nem evilági, mondhatni szuperképességei is lesznek. Az új résznek a játszóteret egy nagyméretű város adja majd, aminek a részei folyamatosan nyílnak meg előttünk, ahogy a küldetéseinket teljesítjük. Ebben a városban egy, a játék által irányított helyi ellenállás is lesz, amelynek tagjai időnként segíteni is fognak nekünk a gonosz nácik elleni harcunkban. Továbbá a játékot egy alternatív dimenzióval is megbolondítják, amit „The Shroud”-nak neveztek el, a nácik innen szerzik az erejüket.

Egyelőre ennyi az újdonság, bízzunk benne, hogy lesz olyan jó, mint a Return to Caste Wolfenstein, bár ezek alapján minden esélye megvan rá -- csak ne lennének a főhősnek emberfeletti képességei...


Friss:
Voálá! Megérkeztek az első hivatalos képek az új Wolfenstein-ből. A képek minősége ugyan hagy némi kívánni valót maga után, de jobb mint a semmit. Megcsodálhatunk néhány karaktert, és magát a várost is.