A magazinból kiszivárgott információk igaznak bizonyultak, s a népszerű stratégiai játék folytatásában az orosz frontra látogatunk, hogy a Vörös Hadsereg egységeit dirigálva megállítsuk a német hadigépezet előrenyomulását.

Az 1941-ben, a Barbarossa-hadművelet idején játszódó RTS-ben a keleti front havas terepén tehetjük próbára tudásunkat, bevetve az új taktikai lehetőségeket, s közvetlen közelről is átélhetjük a csatákat a Dynamic Battle Tactics segítségével -- és érdemes is közelebb kerülni az akcióhoz, hiszen a játékban bemutatkozik az Essence 3.0. Az új grafikusmotorral részletesebb és dinamikusabb látványvilágot kapunk, valamint ennek köszönhetően elbúcsúzhatunk a klasszikus Fog of Wartól, s helyette megkapjuk a TrueSight rendszert, ami a katonáink látómezeje szerint tárja fel előttünk a csatateret.

Természetesen a játék nem marad multiplayer lehetőségek nélkül, ám a fejlesztők egyelőre erről nem beszéltek részletekbe menően. Csupán annyit sikerült megtudni, hogy a szólistamód során tapasztalt dinamikus játékmenet a kompetitív és a kooperatív játékmódokban is jelen lesz.

A Company of Heroes 2 a tervek szerint valamikor 2013 elején fog megjelenni, kizárólag személyi számítógépekre.

Hivatalos Company of Heroes 2 bejelentés