Az Alan Wake bejelentésekor még úgy volt, hogy a rémálmokkal küszködő író kalandjai Xbox 360 mellett PC-re is elérhetőek lesznek, de ahogy teltek-múltak a hónapok, a fejlesztők valahogy megfeledkeztek a személyi számítógépes verzióról. A fejlesztés vezetője, Markus Maki ugyan próbált nyugtatgatni miket azzal az ígérettel, hogy a jelenleg elsőbbséget élvező Xbox 360-as verzió után rátérnek a PC-s kiadásra, de ez már nem fog bekövetkezni, hiszen a Microsoft megerősítette, hogy nem lesz PC-s átirat.

A hivatalos indok szerint a fejlesztés során a Remedy emberei rájöttek arra, hogy az Alan Wake egy olyan típusú játék, amely akkor tündököl igazán, mikor a nappaliban egy hatalmas tévé előtt játszunk, így tehát az annak idején a PC-k erejét bemutató játék konzolexkluzív lett.

Az Alan Wake egyébként május 25-én fog a boltokba kerülni, és természetesen, ahogy egy ilyen nagy kaliberű játékhoz illik, egy gyűjtői kiadás is elérhető lesz. A 80 dolláros csomagban az alapjáték mellett egy 144 oldalas, a Bright Falls-i eseményeket dokumentáló, Alan Wake által írt könyv, a játék zenéje, a fejlesztők audiokommentárja, a játék első letölthető tartalma, valamint egy Alan Wake ihlette Xbox Live stílus és egy avatar kapott helyet.