Sokat várhattak a PlayStation tulajok Lara Croft legújabb kalandjára, de a Rise of the Tomb Raider végre-valahára megjelenik PS4-re, október 11-én. A csomag a 20 Year Celebration nevet viseli, utalva arra, hogy a régészleány első kalandja 1996-ban jelent meg. 

A PS4-es kiadás tartalmazni fogja az eredeti játékot, minden korábban megjelent DLC-t, előrendelői ruhát, új fegyvereket, egy teljesen új fejezetet a történetben, új kooperatív játékmódot, és sok minden mást. A limitált kiadásban megtalálható lesz egy művészeti album is. 

Az új sztorifejezet a Blood Ties (A vér kötelez) címet viseli: Larának lehetősége lesz arra, hogy bejárja az egész Croft-kúriát, miközben bizonyítékot kell találnia arra, hogy ő a kastély jogos örököse, ugyanis a nagybátyja benyújtja az igényét a helyre. A lánynak a zombiktól is meg kell védenie a kastélyt - ez egy újrajátszható elem lesz, ami a "Lara's Nightmare" címet kapta. A Blood Ties PS VR kompatibilis lesz.

A kooperatív játékmódban páros sírrablásra lesz lehetőség a vadonban: napközben az elemekkel, éjszaka pedig a felfegyverzett ellenfelekkel kell szembenézni. A legügyesebb sírrablók a ranglista csúcsáig menetelhetnek. 

1468935810-infographic.jpg

A kampány a legelkötelezettebb rajongók kérésére kap egy Extreme Survivor nehézségi fokot. Ebben a játék nem fog menteni, csak akkor lehet ezt megtenni, ha elegendő nyersanyagot gyűjt össze a játékos ahhoz, hogy tüzet tudjon gyújtani.

A csomag egyik legmulatságosabb elemével végig lehet vinni az egész játékot Lara Croft öt korábbi karaktermodelljével, köztük az eredeti 1996-os régészleánnyal! 

1468936006-classic-lara.jpg

Ezeket az újdonságok a VR támogatást kivéve a Rise of the Tomb Raider PC-s és Xbox One-on változatához is megérkeznek (a Season Pass tulajdonosai ingyen és bérmentve kapják meg). A PS4 verzió ára 60 dollár lesz, szóval az olasz Gamestop 71 eurós ára nem volt helyes információ.