• A Skybound Entertainment felmondta a szerződését a Sterbreeze-zel
  • Emiatt az Overkill's The Walking Dead konzolos verziói nem fognak megjelenni
  • Hamarosan a PC verzió is lekerül a Steamről, de a Season 2 még megjelenhet

Már eddig is meglehetősen hányattatott sorsú volt az Overkill's The Walking Dead fejlesztése, hiszen meglehetősen lassan haladtak a munkálatok, és maga a megjelenés is igen felemásra sikeredett tavaly novemberben. Nem elég ugyanis, hogy meglehetősen gyenge volt a játék fogadtatása - mind technikai, mind pedig gameplay oldalról sok kritikát kapott a shooter -, de a korábban beígért konzolos verziók megjelenését is elcsúsztatták határozatlan ideig.

Néhány napja úgy tűnt, még nagyobb a baj, a Sony ugyanis elkezdett leveleket küldözgetni azoknak, akik előrendelték a játékot, mondván a konzolos verzió nem fog megjelenni. A kiadó 505 Games akkor még cáfolta ezt, mondván a fejlesztés továbbra is zajlik. Most azonban kiderült, hogy tényleg nagy a baj: a konzolos változatokat hivatalosan is lelőtték, hamarosan pedig nagy valószínűséggel a PC verzió is le fog kerülni a Steamről.

hivatalosoverkillsthewalkingdeadlelove.jpg

A The Walking Dead jogokat birtokló Skybound Entertainment teljes egészében lemondta az együttműködést a PC verziót kiadó és a fejlesztőcsapatot birtokló Starbreeze-zel.

"Igyekeztünk a legjobb tudásunk szerint együtt dolgozni a Starbreeze-zel és megoldani a játék körül felmerülő problémákat, de az Overkill's The Walking Dead végül nem tudott megfelelni sem az elvárásainknak, sem pedig annak a minőségnek, amit beígértünk."

A játéknak tehát annyi, egy dologról azonban még egyeztetnek a felek, a Season 2 fejlesztését ugyanis még szeretnék befejezni, hogy az ehhez kapcsolódó tartalmakat még megkaphassák azok, akik megvásárolták a játékot.