• Most már hivatalosan is az EA alá tartozik a Codemasters
  • A felvásárlás 1,2 milliárd dollárba került

Február elején az utolsó akadály is elgördült a Codemasters felvásárlása elől, most pedig immáron hivatalosan is kijelenthetjük, hogy az Electronic Arts tulajdonába került a nagy múltú brit kiadó-fejlesztő, melyet a Take-Two is megkörnyékezett tavaly, ám az EA magasabb ajánlatával végül nem voltak hajlandóak versenyezni.

hivatalosan-is-lezarult-a-codemasters-felvasarlasa.jpg

Ha már versenyzés: éppen ez az ágazat a Codemasters szakterülete, az EA pedig bízik abban, hogy ezen műfajban nemcsak vezető szerepet fognak betölteni innentől, hanem tovább is gondolhatják azt.

"Ez egy új éra kezdete a versenyjátékok számára, hiszen összeállnak az EA és a Codemasters tehetséges csapatai. A versenyzés iránti rajongás folyamatosan nő világszerte, a kombinált portfóliónkban szereplő franchise-ok pedig lehetővé teszik számunkra, hogy innovatív új élményekkel rukkoljunk elő, és hogy még több játékost vonjunk be az autók és a motorsport világába" – nyilatkozta az EA vezérigazgatója, Andrew Wilson.

"A mai nap egy mérföldkő a Codemasters történelmében, egy izgalmas nap a dolgozóink és a játékosaink számára egyaránt. Az EA-vel kötött összefogás lehetővé teszi csapataink számára, hogy elismert szériáink új magasságokba és óriási játékosbázishoz juthassanak el a globális hálózatuknak köszönhetően. Együtt újraértelmezhetjük a versenyjátékok műfaját, még jobb élményekkel gazdagítva a versenyzés rajongóit világszerte" – mondta a Codemasters feje, Frank Sagnier.