Még tavaly a Pax Ausztrália keretében jelentette be a Gearbox, hogy a THQ bedőlése után megvásárolt Homeworld-szériát újra kiadják, méghozzá HD felbontásra feltupírozva, és eredeti formában egyaránt. Azóta nagyjából annyit tudtuk meg, hogy mindkét verzió digitális úton lesz elérhető valamikor a jövőben.

A mai nap folyamán azonban újabb részletek derültek ki, egyebek mellett az, hogy a Gearbox már nem tartotta helyénvalónak a HD-kiadás megnevezést, mivel a Homeworld Remastered Collection sokkal több egy egyszerű feltuningolásnál. A felújított Homeworld 1 és 2 ugyanis támogatni fogja a HD, UHD és 4k-s felbontást, rengeteg új grafikai effekt kap bennük helyet, valamint minden textúra és modell kap egy magas felbontású update-et. Emellett a Homeworld eredeti hang- és videóművészei újra elkészítették az átvezetőket, valamint mindkét epizód multiplayer szekcióját egyetlen módba sűrítették.

Mindez nem elég, vagy már túl sok is? Kérem, a Homeworld Remastered Collection nem csak a felújított változatokat fogja tartalmazni, hanem a játékok eredeti verzióját is, amelyekbe csupán annyira nyúltak bele, hogy azok a jelenlegi operációs rendszereken is elindulhassanak.

Megjelenési dátum még nincs, de az előrendelés lehetősége hamarosan megnyílik. Addig is, a Homeworld Remastered Collection honlapján szavazhattok, hogy melyik anyahajószobor (a 6 vagy a 12 inches) kerüljön a gyűjtői kiadás mellé, ami ezen kívül még el lesz látva mindenféle földi jóval.

homeworld-remastered-collection.jpg