A Horizon: Zero Dawn majdnem két hónapja jelent meg, a játékosok és kritikusok egybehangzó elismerése mellett. Nem csak a látvány - akár a képi dizájnt, akár a grafika minőségét tekintve is - hanem a sztori is megragadta jófrmán mindenki képzeletét. Ezekre az alapokra építkezve, ezeket egy újabb szintre emelve képzeli a folytatást a Guerilla Games.

“Ha készülne egy folytatás, az első számú célunk lenne, hogy egy hasonló mélységű történettel tisztelegjünk az előd előtt” - mondta a narratív direktor, John Gonzalez, majd folytatta - “Kötelességünknek érezzük, hogy tisztelettel adózzunk az időnek, amit a játékosok a Horizon: Zero Dawn-nak szenteltek. Az utolsó dolog, amit elkövetnénk, hogy csalódást okozzunk azoknak, akik szenvedélyesen támogatják a játékot az első pillanattól kezdve”.

Jan-Bart van Beek, a művészeti direktor még annyival egészítette ki kollégája gondolatait, hogy nem elég megismételni a bravúrokat, építeni is kell azokra. Saját véleménye szerint a Horizon: Zero Dawn sikeréhez a történet mellett az ellenségek változatossága és kivitelezése is nagyan hozzájárult, éppen ezért még több, még változatosabb robotokat szeretne.

A játék repülőrajtja gyakorlatilag garancia a folytatásra, a fejlesztők lelkesedése és nem utolsósorban tehetsége pedig záloga lehet a minőségi munkának. Ti mit látnátok szívesen a második részben, ha egyszer elkészül?

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!