Bár a Guerrilla Games a Killzone-sorozatnak hála már rég nem volt ismeretlen, a Horizon: Zero Dawnnal olyasmit alkottak, ami miatt valószínűleg még sokáig fogjuk emlegetni őket. Bár az indítás nem volt minden hibától mentes, a játékosok és a kritikusok ezt simán megbocsátották, hiszen egy remek programban merülhettek el.

És ez biza az eladásokon is látható, hiszen alig két hét alatt 2,6 millió példányban kelt el a Horizon: Zero Dawn. Ezzel egyrészt a Guerrilla Games legsikeresebb játéka lett, másrészt PS4-en is megszerezte a legjobban fogyó új IP címét. Hermen Hulst ügyvezető igazgató elmondta, hogy imádták a játékot elkészíteni és nagyon örülnek, hogy a játékosok legalább ilyen szeretettel vágnak bele a program kínálta kalandba.

Ugyanakkor azt is megjegyezte, hogy ez csak Aloy történetének kezdete, és már gőzerővel dolgoznak a sztori kibővítésén. Hogy ez mit jelent, azt nem részletezte. Bár tudjuk, hogy a Sony egy egész franchise-t szeretne felépíteni a Horizon köré, és reméli, hogy Aloy a PS4 ugyanolyan zászlóvivője lesz, mint az Uncharted főhőse, Nathan Drake, viszont nem valószínű, hogy a Guerilla már most a második résszel van elfoglalva. Vagyis, tervezni már tervezheti, de esélyesebb, hogy a „történet bővítésén” inkább egy sztori központú DLC-t kell érteni.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!