• A Horizon Zero Dawn PC-s rajtja nem sikerült sajnos a legfényesebbre
  • De a Guerrilla Games fejlesztői már dolgoznak a játék javításán
  • Ma például befutott az 1.01-es patch, mely elég kicsi, de azért javít pár apróságot

Pont egy hete debütált a Horizon Zero Dawn PC-s verziója, és bár sokan várták az eddig PS4 exkluzív játék számítógépre költözését, a rajt sajnos igencsak döcögős lett a program technikai állapota miatt. Sokan fagyásokra, beeső fps számra és más kellemetlenségekre panaszkodtak már a megjelenés pillanatától kezdve, a Guerrilla Games pedig nem sokkal később reagált a helyzetre, egy rövid steames posztban leírva, hogy dolgoznak már a problémák javításán.

Ez a munka pedig ma hozta meg első gyümölcsét, hiszen nem rég befutott a Horizon Zero Dawn PC-s verziójához az 1.01-es patch. Azt persze fontos leszögezni, hogy ez még nem egy nagygenerál, ahogy azt 1,5 MB-os mérete is jelzi, inkább csak egy apró lépés, de azért néhány hibát így is javít. A játék például mostantól már nem omlik össze a SteamUI miatt, az idő lelassulásával járó képességek is javításra kerültek, valamint innentől kezdve akkor sem lesznek gondjaink a mentéssel és a képernyőképek készítésével, ha speciális karaktereket tartalmaz a Steamhez vagy a Windowshoz tartozó felhasználónevünk.

Végezetül pedig a Guerrilla Games munkatársai az adatgyűjtő megoldásaikon is alakítottak egy kicsit, így most már több részlet áll majd rendelkezésükre egy-egy összeomlás után, egyben pedig azt is jelezték, hogy egy sor egyéb ismert probléma kivizsgálásán és javításán is dolgoznak.