• Megbízható forrás szerint csak 2017-ben jelenik meg a Guerrilla Games programja
  • Állítólag a játék PS4K-n remekül néz ki
  • Sokak szerint a Horizon: Zero Dawn lesz a Sony erősebb hardverrel szerelt konzoljának nyitócíme

A Sony idén elég erős exkluzív játékkínálattal készül PS4 konzolokra, hogy mást ne említsünk, májusban érkezik az Uncharted 4: A Thief’s End, de bemutatkozik a Media Molecule különleges alkotása, a Dreams, a Nier: Automata, a Ni-Oh, és talán a The Last Guardian is. Ennek a sornak egyik kiemelten fontos címe a Horizon: Zero Dawn lenne, ám a legfrissebb pletykák szerin a Guerrilla Games fejlesztésében készülő akciójáték csak 2017-ben debütál.

Az értesülés az eddig több megbízható belsős információt kiszivárogtató shinobi602-től származik, aki Twitteren sajnálkozott afelett, hogy a korábban több kiváló Killzone-epizód is jegyző holland csapat ambiciózus játéka az előzetes tervekkel ellentétben csak valamikor 2017-ben kerül a boltok polcaira. A dolog nem lenne különösebben meglepő, hiszen hónapok óta nem hallottunk a Horizon: Zero Dawn felől.

A Horizon: Zero Dawnban egy hatalmas, szabadon bejárható és furcsa robotállatokkal benépesített világban kalandozhatunk egy Aloy nevű harcoslányt irányítva. Sztoriküldetések, mellékes feladatok, morális döntések, szintlépés, képességfák és minden más is lesz a nagyszabású programban, így vélhetően ezek összerakása komoly feladat elé állítja a fejlesztőket (egyszer már elárulták, hogy a Horizon: Zero Dawn keményebb dió, mint a Killzone volt), ám shinobi602 a hírhez fűződő megjegyzése még ennél is nagyobb port kavart. A jól értesült felhasználó ugyanis hozzátette, hogy a játék remekül fest PS4K-n… Igen, a PlayStationös társadalmat hetek óta izgalomban tartó, erősebb hardverrel szerelt PS4 masinára gondolt shinobi602, ami az utolsó értesülések szerin már NEO kódnéven fut.

A hír hallatán többen elkezdtek spekulálni azzal kapcsolatban, hogy vajon a Horizon: Zero Dawn lesz-e a Sony által hivatalosan továbbra sem elismert PS4K nyitócíme, ami máris megmagyarázná a 2017-es premierdátumot, hiszen egyes állítások szerint a jövő év elején mutatkozik be az erősebb konzol. Mások pedig azonnal pánikba estek azon siránkozva, hogy a régi PS4-en biztosan nem is fog elindulni a program. Shinobi602 éppen ezért még egy üzenetben megerősítette, hogy a Guerrilla Games játéka csodaszép lesz a sima PlayStation 4 masinákon is, így nincs miért aggódniuk a felhasználóknak.

Mindehhez még nem fűzött kommentár sem a Sony, sem a Guerrilla Games, így csupán annyi bizonyos, hogy japán vállalat nagyon bízik a programban (saját termékpalettát is készít neki), és hogy az akció-RPG kizárólag PS4 masinákon lesz elérhető. De hogy mikor és melyiken, az mér kérdéses.