Ha külföldre vagy akár a szomszéd városba utazik az ember, az első megoldandó probléma, hogy hol szálljon meg. Legyen jó az ár, legyen szabad szoba, és mindenek előtt, legyen tiszta, rendezett a szálás. Az már sokadlagos követelmény, hogy tudjuk hódolni a videojátékoknak, ezt nem kötelessége biztosítania egyik vendéglátónak sem, és általában nem is teszik, egy amsterdami cég azonban meglátta a kínálkozó üzleti rést.

A THE ARCADE HOTEL EURÓPA ELSŐ OLYAN HOTELJE, AMI KIFEJEZETTEN A GAMEREK IGÉNYEIT IGYEKSZIK KIELÉGÍTENI.

A családi vállalkozást vezető Daniel Salmanovich elmondta, hogy a meglévő épületüket alakították át, hogy egy különleges kis helyet biztosítsanak azoknak, akik imádnak játszani. Minden szoba így tartalmaz egy retro konzolt és hozzávaló játékokat, ezt felár nélkül, míg a társalgóban modernebb gépek, képregények és kézről kézre adott marokkonzolok találhatóak.

Maga a hotel egyébként viszonylag közel helyezkedik el Amsterdam központjához, így könnyen megközelíthető minden fontosabb helyszín, amit egy turistának látnia kell -- éjszakánként és fejenként 114 eurónál kezdődik a helyfoglalás.

the-arcade-hotel.jpg