Tegnap délután eldördült a startpisztoly, és az Oculus Rift után már a csekély 800 dollárért (Európában 900 euróért) vesztegetett HTC Vive virtuális valóság eszközre is leadhatták rendelésüket az érdeklődők. Akikből akadt bőven, ugyanis kevesebb, mint 10 perc leforgása alatt 15.000 darabot kapkodtak el belőle a lelkes vásárlók.

Ugyan az első készleteket még nem söpörték ki ezzel a felhasználók, hiszen továbbra is él az előrendelési lehetőség, de lehet, hogy az Oculus Rift hibájából tanulva (ott percek alatt elfogyott az első adag VR-sisak) a HTC jóval nagyobb volumenű raktárkészlettel tervezett a startra. A hírt egyébként Shen Ye, a cég egyik termékfejlesztője osztotta meg Twitterén, és ha csupán 800 dolláros darabárral számolunk, akkor is nagyjából 12 millió dollárt keresett a HTC percek leforgása a Vive-val.

Természetesen ez még nem jelenti azt, hogy profitábilis lenne a termék, és messzemenő következtetéseket sem vonhatunk le belőle a VR sikerességére vonatkozóan, ám ennek ellenére is remek kezdésnek mondható ez egy olyan eszköztől, melynek technológiája még nem bizonyított a felhasználók számára, meglehetősen borsos áron mérik, ráadásul még egy kisebb vagyont kóstáló számítógép is kell mellé, hogy kiélvezhessük az általa nyújtott élményt. Úgy tűnik azonban, hogy a felhasználók ennek ellenére is készek rengeteg pénzt áldozni az új technológiára, ami meglehetősen fényes jövőképet fest a virtuális valóság elé.