Nem kevesebb mint 17 év szolgálat után John Carmack kilépetett az id Software csapatából, melyben kulcsfontosságú szerepet töltött be, mint a technológiai fejlesztések vezetője. A hivatalos bejelentést Tim Willits tette meg, aki a következőket mondta:

„John Carmack, aki az id Software-en kívüli tevékenységek felé vette az irányt, kilépett a stúdióból. John befejezte a munkáját az id Tech 5-on és minden más olyan technológián, ami a jelenlegi fejlesztésekhez kapcsolódik, így a távozása nincs befolyással ezekre. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy briliáns programozóink vannak, akik miután együtt dolgoztak Johnnal, tovább tudják majd vinni az id hagyományait a jó játékok és vezető technológiai megoldások terén. John kollégáiként minden jót kívánunk.”

Carmack távozása persze annyira nem meglepő, hiszen így is fél lábbal már az Oculus Rift csapatában volt, a kilépés híre azonban mégis komoly döntés, s egyáltalán nem bíztató a csapat jövőjére nézve, már csak azért sem, mert a pletykák szerint gondokkal küszködnek a Doom 4 fejlesztése során, ráadásul nem ez az első nagy távozó -- júniusban az elnök, Todd Hollenshead mondott le.

john-carmack-alt.jpg