Egy ma megjelent interjúban Rob Pardo már érintette ezt a témát, de konkrétumot ő sem említett. Viszont azt leszögezte, idén nem jelenik meg a játék. Ezt azzal indokolta, hogy a Blizzard minden részletre kiterjedően ügyel a fejlesztésre, és ha kell, akkor újra nekilátnak bizonyos dolgoknak, melyek nem tetszenek nekik. A csapat létszáma sem magas, körülbelül 40 fő, így egy kicsit több idő kell nekik.

Idén már nem irthatunk ZergeketAz egyjátékos módról és a történetről most sem árult el semmit, de azt állítja, felülmúlják az első részt és a többi RTS-sel is nyugodtan versenyezhetnek majd, de a legfontosabb megint az online játék lesz, ahol tarolni szeretnének. A battle.net is fel lesz újítva, ahogy arról már írtunk, de erről is csak annyit mondott Pardo: céljuk, hogy mind a harcore, mind az egyszeri játékosoknak egyaránt nagyszerű játékélményt nyújtsanak. Ez nehéz feladat, de már eleve ezzel kezdték a fejlesztést, ez áll a középpontban, tehát nagy dolgokra számíthatnak a rajongók.

Azt mindenki tudta, (vagy legalábbis remélte), hogy készül a folytatás, de hivatalos információ nem volt róla egészen idén tavaszig, leszámítva a honlap bejegyzését. A kellemetlen szivárgásokat (nana, semmi "rosszra" nem gondolni...) úgy kerülték el a Blizzardosok, hogy a játékról csak kódnéven beszéltek olyan csatornákon, ahol lelepleződhettek volna, illetve a főhadiszálláson sem engedtek a kényes területek közelébe illetékteleneket. - de ami azt illeti, őket is meglepte, mennyire sikeresen titokban tudták tartani...

Arról továbbra sem ejtenek szót, hogy lesz-e fizetős része a StarCraft 2-nek, de ez még állítólag a cégnél sincs eldöntve. Az is megerősítére került, hogy egyelőre marad a PC egyetlen platformnak, de hogy a jövőben mi lesz, még nem tudják. A Diablo 3-ról nem is kérdezték, így erről is csak álmodozhatunk. Amint többet kihúznak a nagyon zárkózott fejlesztőkből, mi ott leszünk, és megosztunk veletek minden apróságot!