• Margot Robbie és Ryan Gosling alakítja a címszereplőt és Kent a Barbie filmben
  • Greta Gerwig (Lady Bird) és Noah Baumbach (Házassági történet) készítik az élőszereplős mozit

Különleges vállalkozásnak ígérkezik a Barbie film. A közelmúltban bejelentett élőszereplős meseadaptációk közül a Pindúr Pandúrok sorozat pilotját szégyenszemre újra kellett forgatni, míg a Hófehérke kapcsán sok kritika merült fel, jóllehet a bírálók még egyetlen snittet sem láthattak a filmből. A Mattel babájáról szóló opuszra viszont már csak azért is érdemes lesz figyelni, mivel két szerzői filmes keze alatt folynak a munkálatok, akik saját bevallásuk szerint igényes produkcióval kívánják gyarapítani a Barbie-univerzumot.

Frances Ha színésznőjéből rendezővé avanzsáló Greta Gerwig harmadik egészestés munkáját készíti a Lady Bird és az Oscar-jelölt Kisasszonyok után, míg a forgatókönyvet férje, a Házassági történet, illetve A tintahal és a bálna direktora, Noah Baumbach oldalán jegyzi. A film alapszituációja ismert: tökéletlensége miatt kiutasítanak egy babát Barbielandből, aki végül rózsaszín autójával kezdi járni a világot.

noah-baumbach-greta-gerwig-2019.jpg
(Noah Baumbach és Greta Gerwig. A kép forrása: cheatsheet.com)

Margot Robbie-t már láthattuk jelmezben, ma pedig a Kent alakító Ryan Goslingról is közölt egy rikító fotót a Warner Bros. 2023. július 21-én kiderül, Gerwigék valóban tudtak-e valami különlegest alkotni. Ti váltotok jegyet a moziba?