• Margot Robbie és Ryan Gosling alakítja a címszereplőt és Kent a Barbie filmben
  • Greta Gerwig (Lady Bird) és Noah Baumbach (Házassági történet) készítik az élőszereplős mozit

A Warner Bros. a héten rendezett CinemaCon alkalmából bejelentette a Batman második részének munkálatait és az élőszereplős Barbie film premierjét. 2023. július 21-én, Christopher Nolan Oppenheimerjével egy napon kerül tehát vászonra a Margot Robbie (Barbie), Ryan Gosling (Ken), Emma Mackey, Will Ferrell, Kate McKinnon, Michael Cera, Issa Rea, America Ferrera és Simu Liu főszereplésével készülő nagyszabású produkció.

A bejelentés mellé csatoltak egy karakterfotót is, amin a pöttyös fejpántot viselő hősnő látható, amint rózsaszín kabriójából villant egy mosolyt a kamerának.

27931890549521294581900801674596735541674343n.jpg
(A kép forrása: Consequence Film, Facebook)

A téma és a közelmúltban bejelentett meseadaptációk (pl. Pindúr PandúrokHófehérke) sokakat elijeszthetnek a műtől, pedig az alkotók saját bevallásuk szerint igényesen szeretnék újragondolni a giccsesnek tűnő Barbie univerzumot. A cselekmény kezdetén tökéletlensége miatt kiutasítanak egy babát Barbielandből, ezért kalandozni kezd a való világban.

noah-baumbach-greta-gerwig-2019.jpg
(Noah Baumbach és Greta Gerwig. A kép forrása: cheatsheet.com)

Margot Robbie egyébként reagált az előítéletes megjegyzésekre: elmondása szerint amint megtudják az emberek, hogy Greta Gerwig rendezi a filmet, rögtön más színben látják a produkciót. Utóbbi a Frances Ha főszerepében tűnt fel, a Lady Bird és az Oscar-jelölt Kisasszonyok után pedig ez lesz harmadik rendezése. Bizakodásra adhat okot továbbá, hogy a forgatókönyvet férje, a Házassági történet, illetve A tintahal és a bálna direktora, Noah Baumbach oldalán jegyzi.