• Lassan véget ér a TippmixPro CS:GO Masters alapszakasza
  • Ennek apropóján arról kérdeztük a játékosokat, mivel játszanak a CS:GO mellett
  • A válaszok pedig roppant érdekes képet festenek a mezőnyről

Ha valaki igazán profi szinten szeretne e-sporttal foglalkozni, akkor élete jó része egyetlen játék körül fog forogni, mely a TippmixPro CS:GO Mastersen induló játékosok esetében alighanem a CS:GO. Mi azonban kíváncsiak voltunk, hogy a Valve klasszikus FPS-én kívül milyen egyéb címek foglalkoztatják az e-sportolókat, így nekik is szegeztünk egy kérdőívet, ami pont ezt a témát járja körül.

tmpcsgogeneralbanner-v23.jpg

A válaszok alapján a legtöbben például már a 2000-es évek első felében megismerkedtek a videojátékok világával, első játékaik között pedig olyan címek is akadnak, mint a Shrek 2, a GTA 3 vagy a nagy klasszikus CS 1.6. Ami a platformokat illeti, ezen a téren nem ért minket meglepetés, ugyanis a válaszadók 100%-ának van PC-je, de 16%-uk konzolon, 8%-uk pedig mobilon is játszik emellett, továbbá 54,2%-uk kipróbálta már, milyen FPS-t kontrollerrel irányítani.

Azt is érdemes megjegyezni, hogy a legtöbben a CS:GO mellett azért olyan egyjátékos címek elé is le szoktak ülni, mint az Assassin’s Creed, a Marvel’s Spider-Man vagy a Metro-széria. Ami pedig a kompetitív játékokat illeti, ezen a téren a VALORANT vezet magabiztosan, de a Rocket League is viszonylag nagy népszerűségnek örvend a TippmixPro CS:GO Masters e-sportolói között. Apró érdekesség, hogy a profik jó része már kipróbálta a VALORANT-ot is, azonban a véleményük róla eléggé megoszlik: vannak, akik szerint akár a CS:GO-t is megszorongathatja a Riot FPS-e, míg legalább ugyanennyien azt mondják, hogy erre semmi esély sincs.