• 2023. január 19-én debütál a Margot Robbie és Brad Pitt főszereplésével készült Babylon
  • A 20-as évek hedonista Hollywoodjában a némafilmes sztárok félnek a hangos váltástól
  • A kritikák szerint lenyűgöző a látvány és Margot Robbie alakítása, de csapongó a történet

Damien Chazell sosem riadt vissza kemény hangvételű személyes drámáktól vagy az unhappy endtől, a Whiplash, a Kaliforniai álom vagy a netflixes The Eddy című minisorozat kapcsán mégsem gondolt senki a 18-as karika szükségére. Ebből a szempontból meglepőnek tűnhet, hogy Chazelle következő rendezése, a Babylon szigorú korhatár-besorolást kapott. A 2023. január 19-én debütáló opusz vélhetően a húszas évek hedonista Hollywoodjának bemutatása miatt érdemelte ki a figyelmeztetést.

A kamerák mögött

Az már tömény előzeteséből kitűnt, hogy karakterek és cselekményszálak sokaságából épül fel a film, a történet pedig – Chazelle korábbi munkáihoz mérve is – grandiózus díszletek között kel életre. Alább rövid betekintőt láthattok a kamerák mögé, illetve a főszereplők mondanak néhány szót a Babylonról.

A történet és a stáb

Az első kritikák rendkívül látványos és hangulatos, de csapongó filmnek találták a Babylont. A történet a hangosfilmes váltás előtti időkben játszódik, amikor a néma korszak sztárjai megérzik, hogy új szelek fújnak és megremeg lábuk alatt a talaj. A hollywoodi kulisszák mögé leső alkotás fiktív főhőseit, vagyis a korszak nagydumás színészsztárját Brad Pitt, a feltörekvő, agilis csillagot pedig Margot Robbie alakítják. Ott van a stábban Jean Smart, Tobey Maguire, Olivia Wilde, Samara Weaving, Spike Jonze, Max Minghella és a RHCP basszusgitárosa, Flea is. Ti várjátok már a premiert?