• 2024. július 5-én debütál a Mufasa: The Lion King
  • Barry Jenkins rendező elmondta, hogy lesznek musical betétek a filmben
  • Valószínűleg Hans Zimmer lesz az egyik zeneszerző
  • Szerepel majd a filmben Rafiki, Timon, Pumba és az antagonista Zordon is

Az oroszlánkirály élőszereplős-animált hibrid technikával készült feldolgozása sem a kritikusok, sem a közönség soraiban nem aratott osztatlan sikert, a Disney mégis előzményfilmet készít. Simba édesapja, az eredeti animációs filmben Sinkovits Imre hangján megszólaló Mufasa múltját mutatják be a 2024. július 5-én debütáló filmben.

Visszatérő karakterek

Barry Jenkins az Entertainment Weekly-nek adott interjújában beszélt a munkálatokról. Elmondta, hogy Az oroszlánkirály ismerős karakterei szerepelnek majd az előzménytörténetben is, akiket ismét CGI animációval keltenek életre. Visszatér a vászonra Rafiki, Timon, Pumba és az antagonista Zordon is.

A főhős

Majd a címszereplőről, a mesei Büszke Földe (Pride Lands) legnagyobb királyáról beszélt. Jenkins úgy véli, hűen ábrázolja Mufasa kiválóságát a forgatókönyv: „szerintem a stúdió és Jeff Nathanson író igazán nagyszerűen mutatják be, hogyan válnak az emberek naggyá.”

Musical

Végül tisztázta a rendező, hogy musical-féleségre számíthat a közönség. „Kérem, számoljanak zenés betétekkel, szerintem igazán csodálatos musical számokkal.” A zeneszerzők közé valószínűleg visszatér a 2019-es remake komponistája, Hans Zimmer is. Ti várjátok már a Mufasa: The Lion King bemutatóját?

ÉLŐSZEREPLŐS DISNEY FILMEK

Ami az élőszereplős filmeket illeti, noha az Oroszlánkirály és a Diótörő csalódást keltő módon szerepelt és a Dumbó sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, az újragondolt Mary Poppins-t és Aladdint már jobban kedvelte a közönség, a Szörnyella pedig alapvetően elismerő kritikákat kapott. Jövőre érkezik A kis hableány – főszerepben Halle Bailey, Melissa McCarthy és Javier Bardem –, az új Hófehérke és egy Pán Péter film, amit Jon Favreau A dzsungel könyve folytatásának szánt története követ majd 2026-ban, illetve Guy Ritchie Herkules filmet rendez. A Disney Plus kínálatában már elérhető a Tom Hanks közreműködésével készült Pinokkió.