• Guy Ritchie az Aladdin 2 után a Herkules élőszereplős adaptációjat is elkészíti
  • Várhatóan idén debütál új bűnügyi szatírája, a Fortune hadművelet

Guy Ritchie sikeresen lopta be magát újra régi rajongói szívébe a járvány előtt, amikor Úriemberek című mozijával egyszerre tért vissza ezredfordulós remekművei (Blöff, A ravasz, az agy és két füstölgő puskacső) stílusához és tudott új üzenetet, friss gondolatokat megfogalmazni a szigetországról. Szerzői pályáját folytatva érkezik hamarosan a mozikba a Fortune hadművelet, majd egy II. világháborús kémfilmet tervez, sőt sorozatadaptációt készít 2020-as gengsztermozijából.

A brit rendező jelenleg egy Jake Gyllenhaal főszereplésével készült háborús filmen dolgozik, szerzői filmjei közé ugyanis rendre könnyedebb hollywoodi produkciókat ékel. A következő nagyköltségvetésű munkája az Aladdin folytatása lehet, sajtóértesülések szerint pedig egy másik Disney mese élőszereplős feldolgozására is leszerződött: a Herkules kerül sorra.

ru.jpg
(A kép forrása: Game Rant)

A film mögött Joe és Anthony Russo, a Bosszúállók és a Minden, mindenhol, mindenkor készítőinek produkciós cége áll. A forgatókönyv első vázlatát a Zombieland 2, a Shang-Chi és a Tíz Gyűrű Legendája, a Mortal Kombat, a Wonder Woman 1984 és az Amerika: Mozgókép szkriptjét jegyző Dave Callaham írta, a Disney még keresi az írókat.

Élőszereplős Disney filmek

Ami az élőszereplős filmeket illeti, noha az Oroszlánkirály és a Diótörő csalódást keltő módon szerepelt és a Dumbó sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, az újragondolt Mary Poppins-t és Aladdint már jobban kedvelte a közönség, a Szörnyella pedig alapvetően elismerő kritikákat kapott. Jövőre érkezik A kis hableány – főszerepben Halle Bailey, Melissa McCarthy és Javier Bardem –, az új Hófehérke és egy Pán Péter film, amit Jon Favreau A dzsungel könyve folytatásának szánt története követ majd 2026-ban. Illetve szeptemberben debütál a Disney+ műsorán a Pinokkió.