• Szeptember 8-án debütál Robert Zemeckis Pinokkiója a Disney+ műsorán
  • Főszerepben Benjamin Evan Ainsworth, Tom Hanks és Joseph Gordon-Levitt

Guillermo Del Toro stop-motion technikával készült animációs filmadaptációjára decemberig várnunk kell, Robert Zemeckis Pinokkiója viszont már szeptember 8-án debütál a Disney+ műsorán. Carlo Collodi meséjének címszereplőjét Benjamin Evan Ainsworth alakítja, míg teremtő apja, Geppetto és a fiút istápoló Tücsök Tihamér szerepében Tom Hanks és Joseph Gordon-Levitt párosát láthatjuk majd. Feltűnik a filmben továbbá Keegan-Michael Key és Luke Evans mint Derék Rókus és Fuvaros Úr.

A rendezői székben a legendás Robert Zemeckis, a Vissza a jövőbe, a Forrest Gump, a Roger nyúl a pácban és a Jól áll neki a halál alkotója ül. Jóllehet a veterán szerző az utóbbi években inkább felejthető filmekkel jelentkezett – tavaly például Roald Dahl Boszorkányok című könyvét vitte vászonra –, az alábbi előzetes ígéretes film képét tárja elénk.

Ami az élőszereplős filmeket illeti, noha az Oroszlánkirály és a Diótörő csalódást keltő módon szerepelt és a Dumbó sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, az újragondolt Mary Poppins-t és Aladdint már jobban kedvelte a közönség, a Szörnyella pedig alapvetően elismerő kritikákat kapott. Jövőre érkezik A kis hableány – főszerepben Halle Bailey, Melissa McCarthy és Javier Bardem –, az új Hófehérke és egy Pán Péter film, amit Jon Favreau A dzsungel könyve folytatásának szánt története követ majd 2026-ban.