• Margot Robbie és Ryan Gosling alakítja a címszereplőt és társát a Barbie filmben
  • Több Barbie-Ken párost is láthatunk, akiket pl. Emma Mackey és Simu Liu alakítanak
  • A Barbie-kat megformáló színésznők együtt aludtak a forgatás kezdete előtt
  • 2023. július 21-én kerül mozikba Greta Gerwig (Lady Bird) rendezése

Minden jel arra utal, hogy igazán különleges film lesz az élőszereplős Barbie. A sztereotípiák elleni garanciát legtöbben Greta Gerwig rendező személyében látják, aki többször igyekezett elejét venni az előítéleteknek és igényes munkát ígért. A címszereplőt alakító Margot Robbie szerint ez lesz a mű, amiről a közönség nem tudta, hogy látni szeretné. A fogadkozások mellé az elmúlt hetekben társultak csillivilli karakterfotók és egy-egy videó a görkorizó vagy épp sikongató hősökről.

barbie-886x494.jpg
(Robbie és Gosling karakterfotói. A kép forrása: Spark Chronicles)

Több Barbie és Ken szerepel a filmben?

A napokban megerősítést nyert a közkeletű pletyka, miszerint több Barbie és több Ken is szerepel majd a filmben. Erről Emma Mackey nyilatkozott az Empire magazinnak. A Szexoktatás színésznője elmondta, hogy a forgatás előtt együtt is aludt „Barbie társaival.” Sajtóértesülések szerint Robbie és Mackey mellett Issa Rae (Bizonytalan), Alexandra Shipp (X-Men: Sötét Főnix) és Hari Nef (Gyilkos nemzedék) keltik életre a műanyag babákat, míg Gosling mellett például Simu Liu is Ken egyik változataként áll kamera elé.

A film története

A több Barbie-Ken páros híre illeszkedik a film feltételezett történetéhez. Noha a cselekményt egyelőre homály fedi, az új szkript minden bizonnyal a stábból korábban távozott Hillary Winston régi forgatókönyvének koncepcióját követi: Margot Robbie karakterét tökéletlensége miatt kitaszítják Barbie-ville városából, ezért Ryan Gosling Kenjének oldalán kezdi járni a világot.

profimedia-0410396717.jpg
(Emma Mackey. A kép forrása: Femcafé)

A korábbi Barbie színésznők

Barbie szerepére egyébként először Amy Schumert szerződtették, ő azonban kreatív különbségek miatt távozott a stábból. Ambiciózus újítóként láttatta volna a főhőst, ami nem egyezett a Mattel elképzeléseivel. Ideiglenesen Anne Hathaway váltotta Schumert a főszerepben, de később ő is továbbállt. Így esett a választás Margot Robbie személyére, akihez egyébként tengernyi rajongói képen hasonlították külső jegyei alapján Mackey-t az elmúlt években.

Utóbbi egyébként úgy nyilatkozott a filmről, hogy könnyed, vicces, bolondos, amerikai és rózsaszín lesz, míg a Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendájából ismert Liu szerint vad és elképesztően egyedi produkció készül. Olyan sztárok is feltűnnek a műben, mint Michael Cera (Scott Pilgrim a világ ellen), Kate McKinnon (Botrány) és Nicola Coughlan (A Bridgerton család).

noah-baumbach-greta-gerwig-2019.jpg
(Noah Baumbach és Greta Gerwig. A kép forrása: cheatsheet.com)

Az alkotók

A színésznőből rendezővé avanzsált Greta Gerwig iránt tanúsított bizalom korábbi, sokszorosan méltatott munkái, a Lady Bird és az Oscar-jelölt Kisasszonyok sikerén alapul. Az új forgatókönyvet férje, a Házassági történet, illetve A tintahal és a bálna rendezője, Noah Baumbach oldalán jegyzi. Titeket is felcsigáznak a 2023. július 21-én bemutatni tervezett opusz munkálatai?