A Sony négy játék esetében teszi lehetővé, hogy a PS3-ra megvásárolt kiadást egy kisebb összeg ellenében megkapjuk PS4-re is. A szóban forgó négy cím a Battlefield 4, a Watch Dogs, a Call of Duty: Ghosts és az Assassin's Creed 4: Black Flag.

A folyamat nagyon egyszerű: lemezes játék esetében bejelentkezünk a fiókunkba, majd pedig elnavigálunk a PlayStation Store Redeem Codes menüpontjába, s itt beírjuk a játékhoz mellékelt kódot. Ezzel végeztünk is PS3-on, ugyanis a következő lépés már a PS4-en történik meg, ahol a PS3-on is használt hozzáférésünket használva megkeressük a boltban az adott játékot, ami itt már az akciós, 10 dolláros áron vár minket. Fontos tudni: a PS4-es digitális letöltés használatához a meghajtóban kell lennie a PS3-as kiadásnak!

A digitális vásárlás esetén még ennél is egyszerűbb a dolgunk, ugyanis nem kell kódokkal vesződünk, ha PS3-on egyszer már megvettük valamelyik támogatott játékot. A PS4-en szimplán csak annyit kell tennünk, hogy a boltban megkeressük a játékot és újra megvesszük, de ezúttal csak 10 dollárt fizetve.

A Sony továbbá közölte, hogy bizonyos játékok még a PS4 megjelenése előtt előrendelhetők lesznek a PS3-on keresztül, hogy így ezeket az új konzolon már csak le kelljen tölteni.

playstation-4.jpg