Ha nem tetszett a Valve-féle Steam Machine, semmi probléma, ugyanis a gépeket nem csak egy, hanem egész sor cég fogja elkészíteni, ezzel különböző igényeknek megfelelve -- az egyik ilyen gyártó az iBuyPower, amely a minap leleplezte a saját modelljét.

A fehér színben pompázó, leginkább egy PS4 formavilágára hajazó asztali gépből két prototípus készült (Gordon és Freeman), de ezek csak a középen végigfutó fénycsíkban különböznek: az egyiknél az égőket egy átlátszó burkolat fedi, míg a másiknál ez fekete.

A belső felépítés mindkét modell esetében azonos, s noha a cég azt még nem árulta el, hogy mit találunk a fedél leszerelése után, büszkén állították, hogy minden Steamre megjelent játékot 1080p felbontás mellett 60 fps-sel tud futtatni, szóval erős komponensekre kell gondolni, s ennek megfelelően magas árra. Érdemes megemlíteni, hogy a gépeken a SteamOS egy kezdeti verziója fut.

A Valve jövőre, a CES keretében fogja bemutatni valamennyi partnerét, ahol remélhetőleg már pontosabb dátumot, Steam OS részleteket és árkategóriákat is kapunk.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!