Júniusban röppent fel a pletyka, miszerint a Samsung és az Oculus közösen egy okostelefonokra szabott virtuális valóság szemüvegen dolgozik. Nos, a szóbeszéd úgy tűnik, hogy igaz volt, ugyanis kiszivárgott egy hivatalosnak látszó kép a Samsung Gear VR-ról.

A SamMobile értesülései szerint a Samsung idén szeptemberben, az IFA 2014 keretében fogja hivatalosan is leleplezni a virtuális valóság szemüveget, amin az Oculus által fejlesztett szoftveres környezet fut, a hardver azonban lényegében csak egy foglalat, amibe a Galaxy telefonunkat csúsztathatjuk, így a tényleges erőt a mobiltelefonunk adja majd. A menükben történő navigáció a headset gombjaival és az érintésérzékeny felület segítségével történik.

A hírek szerint a Gear VR fő funkciója a multimédiás tartalmak, nevesen térhatású filmek megjelenítése lesz, illetve a telefon kameráját használva AR-nézet is lehetséges, de elvileg a megjelenés után a külsős cégek kezébe kerül a fejlesztői készlet, így esetlegesen utat nyitva a játékok előtt is.

samsung-gear-vr.png