A Quantic Dream egy a rengeteg felesztőcég közül, amely játékot fog készíteni a következő generációs PlayStationre, ám a bemutatón a francia csapat még nem leplezte le az új játékát, „csupán” egy érdekes techdemót tárt elénk, mely a friss projektjeik alapja lesz.

Sajnálatos módon az alábbi videó nem egy olyan anyag, mint az ezt megelőző rövid történetek, de erre jó oka van David Cage csapatának. Az itt látható motor egy nagyon kezdetleges változat, az első programcsomagjuk, amit a PlayStation 4-re alapozva készítettek el, ezen felül pedig az időhiány és a másik, lassan a boltokba kerülő játékuk fejlesztése is közrejátszhatott abban, hogy ezúttal nem tudtak egy sztorit is kanyarítani a technikai bemutató mellé.

Maga videó egyébként azt hivatott bemutatni, hogy milyen sokat fejlődött az elmúlt években a grafikusmotorok teljesítménye, s előrevetíti azt, hogy milyen részletességű programokkal találkozhatunk majd a nem is olyan távoli jövőben. Cage szerint hamarosan már a játékokban is olyan érzelmi kapcsolatot alakíthatunk ki a karakterekkel, mint amilyet az élőszereplős- vagy a jobb CGI-filmekben érezhetünk.